12. august 2020
Der er gang i Absalons nye byggeri, der vil omfatte 125 parkeringspladser i en høj kælder. Det er dog ikke nok til at dække behovet, har Absalon nu meddelt kommunen, og derfor skal der nu forhandles om, hvem der skal betale for resten af P-pladserne. Absalon vurderer behovet til i alt 250 parkeringspladser. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

Der er gang i Absalons nye byggeri, der vil omfatte 125 parkeringspladser i en høj kælder. Det er dog ikke nok til at dække behovet, har Absalon nu meddelt kommunen, og derfor skal der nu forhandles om, hvem der skal betale for resten af P-pladserne. Absalon vurderer behovet til i alt 250 parkeringspladser. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Parkering kan blive stridspunkt ved campus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parkering kan blive stridspunkt ved campus
Slagelse - 24. juni 2019 kl. 07:31
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En bro over sporet ved Slagelse Station til 27 millioner kroner synes nu på vej. Til gengæld er den hal ved campus, som Lokale og Anlægsfonden ellers er klar med godt 10 millioner kroner til, helt ude af ligningen.

arrow Læs også: Nyt campus vil løfte uddannelser

I hvert fald indstiller et stort flertal i økonomiudvalget til dagens byrådsmøde, at man prioriterer broen, der også er et stort ønske fra Professionshøjskolen Absalon.

Ønsket er, at broen vil være klar i 2021, hvor Absalons nye lokaliteter skal indtages af studerende, og det vil man næste kunne nå, hvis den foreløbige tidsplan holdes.

Der er dog ikke fuld enighed om broen i økonomiudvalget, idet Ann Sibbern fra Dask Folkeparti mener, at den kommunale andel af broen er for høj.

DSB har givet tilsagn om at bidrage, men det er endnu uklart med hvor mange penge.

- Jeg er snart ved at være lidt træt af DSB. Vi havde forventet et svar midt i juni, men har intet hørt, så det foreligger næppe heller til byrådsmødet, sagde borgmester John Dyrby Paulsen (S) fredag eftermiddag til Sjællandske.

Han siger dog, at han forventer et bidrag på omkring 8,5 millioner kroner.

Derimod har kommunen fået en henvendelse fra Professionhøjskolen Absalon.

Hidtil har meldingen fra Absalon været, at de 125 parkeringspladser der indgår i uddannelsesinstitutionens byggeri i form af en høj parkeringskælder, vil kunne dække behovet for parkeringspladser til eleverne.

- Det behov har man nu revurderet og fundet frem til, at det ikke rækker, siger John Dyrby Paulsen.

Absalon foreslår derfor, at det areal campushallen skulle have ligget på, i stedet anvendes til at skaffe nogle flere parkeringspladser. Til gavn for SDU, Absalon og de borgere og virksomheder, der hører til i området.

- Det bør være ambitionen, at brugerne i området oplever, at området er velfungerende - også vedrørende parkering, når byggeriet af Absalons campus er overstået. Det er Absalons vurdering, at der vil være brug for cirka 250 p-pladser for at løse det samlede behov, er meldingen fra Absalon.

John Dyrby Paulsen siger, at han nu skal have en forhandling med Absalon, for spørgsmålet er jo, hvem der skal betale.

- Absalon har brug for flere parkeringspladser til sine elever, men kommunen skal også skaffe plads til andre borgere, der bruger området, siger John Dyrby Paulsen.

arrow Kæmpekran på 280.000 kilo er kommet til Slagelse
20. august 2019 kl. 09:14 Opdateret: kl. 10:06
arrow Midt i arbejdet til nyt campus: Færre vil læse på uddannelse
27. juli 2019 kl. 10:03 Opdateret: kl. 18:39
arrow Grundsalg vakte palaver: Klage er havnet i syltekrukke
09. juli 2019 kl. 06:03 Opdateret: kl. 20:49
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk