20. september 2021
En investor kunne muligvis have reddet Andelskassen J.A.K, men der var tvivl om, hvor sikre pengene var. Foto: Arne Svendsen
En investor kunne muligvis have reddet Andelskassen J.A.K, men der var tvivl om, hvor sikre pengene var. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Panik i andelskasse til det sidste før lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Panik i andelskasse til det sidste før lukning
Opdateret 18. oktober 2015 kl. 08:45
Slagelse - 17. oktober 2015 kl. 06:12
Af Arne Svendsen

Der var panik til det sidste hos Andelskassen J.A. K. i Løvegade mandag 5. oktober, hvor Finanstilsynet kort før klokken 18 officielt gik ind og rev tæppet væk under det lokale pengeinstitut.

arrow Læs også: Staten opgiver størstedelen af krav mod andelskasse

Hvilket betød, at andelshavere og kreditorer efter alt at dømme lider et et tab på 30-40 millioner kroner.

Men hvad skete der egentlig ? Hvor tæt var man på en redning, og har investor Jens Kindberg en sag, når han siger, at han havde indgået en aftale om redning af banken ?

Som blot faldt på, at Finanstilsynet ikke ville vente en dag på, at Kindbergs advokat skulle oprette et holdingselskab med en kapital på fem millioner kroner.

Bestyrelsesmedlem Jørn Melchior Nielsen siger, at der mandag lå et udkast til en aftale, som var underskrevet af investoren og hele bestyrelsen i andelskassen. Dog minus næstformanden Jens Toft Simonsen, der ikke var til stede.

- Der var dog ingen uenighed i bestyrelsen forud for forhandlingerne, så hvis det er denne manglende underskrift, som har gjort, at aftalen ikke kan godkendes, er det da ærgerligt, siger Jørn Melchior Nielsen.

Der som tidligere nævnt mener, at Finanstilsynet burde have givet andelskassen længere snor.

Med i hele forløbet som rådgiver for andelskassenvar advokat Kim Jensen fra Aalborg, og han kan kaste et hidtil ukendt lys over begivenhederne i weekenden.

Han kan således oplyse, at den aftale andelskassens bestyrelsesformand Thomas Lindboe fredag 2. oktober indgik med investor Jens Kindberg fra selskabet Jenka Holding, ikke overholdt reglerne.

- Ifølge Andelskassens vedtægter (tegningsregler) skal en sådan aftale underskrives af den samlede bestyrelse, så den var simpelthen ikke gyldig. Hvilket både jeg og Finanstilsynet hurtigt blev klar over, siger Kim Jensen.

Læs mere i Sjællandske lørdag.

arrow Whistleblower: Jeg ville gøre det igen
22. september 2018 kl. 08:32 Opdateret: kl. 16:53
arrow Snart helt slut med Andelskassen JAK
07. juni 2017 kl. 08:00 Opdateret: kl. 17:03
arrow Andelskasses direktør og formand afkræves 14 mio. kr.
23. december 2016 kl. 05:47 Opdateret: kl. 12:38
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk