5. juni 2020
Store politistyrker var klar på Motalavej tirsdag eftermiddag, men Rasmus Paludan dukkede ikke op. Angiveligt fordi politiet har udstedt et forbud mod, at han deltager i demonstrationen. Foto: Helge Wedel
Store politistyrker var klar på Motalavej tirsdag eftermiddag, men Rasmus Paludan dukkede ikke op. Angiveligt fordi politiet har udstedt et forbud mod, at han deltager i demonstrationen. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Paludan udeblev fra Motalavej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paludan udeblev fra Motalavej

Rasmus Paludan dukkede som ellers bebudet ikke op på Motalavej tirsdag eftermiddag klokken 14, hvor en demonstration var anmeldt af partiet Stram Kurs.

Opdateret 19. maj 2020 kl. 14:50
Slagelse - 19. maj 2020 kl. 14:47
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En halv snes politibiler med tilhørende kampklart mandskab, flyvende politidrone og afspærringer med røde minestrimler var ellers gjort klar.
I midten af den store afspærrede firkant på den kommunale græsmark var en mindre firkant markeret. Herfra var det meningen, at lederen af Stram Kurs skulle fremføre sine provokerende synspunkter tilsat en forventet ødelæggelse af koranen.

arrow Læs også: DF'er forlanger ministersvar efter Paludan-optøjer
PET og forbud

Ifølge politikilder på stedet, som Sjællandske talte med, har Rasmus Paludan fået et forbud af politiet mod at komme til demonstrationen på Motalavej.

Politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, oplyser til Sjællandske, at partiet Stram Kurs gennemfører en demonstration på Motalavej.
- Vi håndterer demonstrationen, der foregår stille og roligt. Omkring Rasmus Paludan må jeg henvise dig til PET, siger Kim Kliver.
Han noterer, at det er almindelig kendt, at Rasmus Paludan har personlig beskyttelse.

Unge viser fredstegn

Hos PET lyder det umiddelbart fra kommunikationsafdelingen, at PET ikke kommenterer på konkrete sager, eller hvem, man yder personlig beskyttelse.
Fra Motalavej oplyser kilder til Sjællandske, at under en håndfuld fra partiet Stram Kurs står og vifter med dannebrogsflag, mens unge klapper af dem, vender dem ryggen og viser fredstegn med hænderne.

arrow Derfor udeblev Paludan fra planlagte demonstrationer
20. maj 2020 kl. 05:59 Opdateret: kl. 21:26
arrow Sidst afviste folket Paludan: I dag vender han tilbage
19. maj 2020 kl. 11:37 Opdateret: kl. 11:44
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk