20. juli 2019
Et udsnit af de cirka 760 deltagere i kickoff-arrangementet i Antvorskovhallen. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Et udsnit af de cirka 760 deltagere i kickoff-arrangementet i Antvorskovhallen. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 700 fik kickstart til mere læring via leg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 700 fik kickstart til mere læring via leg
Slagelse - 18. januar 2019 kl. 06:41
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi vil se nogle flere glade pædagoger i leg med børnene.

Sådan lød meldingen fra pædagogisk konsulent i Center for Børn og Unge, Helle Frimann, til Sjællandske forud for torsdagens store kickof-arrangement i Antvorskovhallen.

Her var omkring 760 medarbejdere, borgere og politikere fra Slagelse Kommune samlet, for at blive inspireret til nytænkning, når det gælder det daglige arbejde med de mindste borgere i både private og offentlige dagtilbud.

Helle Frimann fortæller, at formålet med mødet var at sætte »mere retning« i forhold til den nye dagtilbudslov, der blev vedtaget i sommers.

- Den nye dagtilbudslov afskaffer de læreplaner, som man har skullet arbejde efter de sidste 14 år, og lægger mere vægt på legens betydning, fortæller Helle Frimann, der oplyser, at det er første gang, at man holder et sådant stort samlet arrangement.

Hun oplyser også, at kommunen har sat gang i en del efteruddannelse af personale i anledning af den nye lov - men der er dog ikke sat penge af til at indkøbe mere legetøj..

Til at formidle den nyeste viden på dagtilbudsområdet havde kommunen tilkaldt to eksperter.

Nemlig professor Charlotte Ringsmose og lektor Ditte Winther-Lindqvist, begge fra Aarhus Universitet.

Charlotte Ringmose er en anerkendt forsker på området og citeres ofte i diverse medier. Hun har i forbindelse med den nye styrkede pædagogiske læreplan været på feltarbejde i Slagelse Kommune.

Ditte Winther-Lindqvist er meget optaget af legens betydning for udviklingen og hvordan voksne kan understøtte børns leg.

Inden de fik ordet viste afdelingsleder for dagtilbud, Maj-Brit Thy, dog en lille film, der fik smilene frem hos de fremmødte.

Her var nogle børn i en lokal daginstitution blevet spurgt om, hvor gode »de voksne« var til at lege i institutionerne, og her var der ikke just topkarakter fra de små poders side.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk