20. januar 2018
Finn Westh, som udfører forældrekompetenceundersøgelser for Holmegaardshuset i Fensmark, anklages for at snyde på vægten.
Finn Westh, som udfører forældrekompetenceundersøgelser for Holmegaardshuset i Fensmark, anklages for at snyde på vægten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opholdssted i tæt alliance med udskældt psykolog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opholdssted i tæt alliance med udskældt psykolog
Slagelse - 19. november 2016 kl. 09:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

33-årige Nina Christensen fik sidste år tvangsfjernet sine to mindreårige børn efter opholdet på Holmegaardshuset i Fensmark - på baggrund af en rapport, en såkaldt forældrekompetence-undersøgelse, hvor hun af familiepsykolog Finn Westh beskrives som »en funktionel sinke«.

arrow Læs også: Hverken Slagelse eller Næstved sender borgere til udskældt opholdssted

Den 33-årige, enlige mor ville dog ikke finde sig i den urimelige tvangsfjernelse, som psykologen Finn Westh banede vejen for med sin mildest talt misvisende forældrekompetence-undersøgelse fra maj 2015.

Det skriver Sjællandske lørdag.

Derfor gik hun rettens vej og til psykologer, som kunne affeje påstandene om, at hun skulle være forstyrret, psykisk ustabil, have ADHD-lignende symptomer, være umoden i forhold til sin moderrolle og lide af borderline.

Diagnoser, som Finn Westh og Holmegaardshuset klæbede på hende i den rapport, som senere lå til grund for, at hendes børn blev tvangsfjernet.

Efter en samtale hos en uvildig psykolog blev det slået fast, at hun hverken »optræder angstpræget, umiddelbart krisepræget eller psykotisk,« som speciallæge Niels Bjørndal konkluderer.

Han tilføjer yderligere, at hun »i forbindelse med yderligere udredning ikke findes at opfylde et eneste af de fem diagnostiske grundkriterier for borderline-personlighedsforstyrrelsen.«

Psykologen Finn Westh, som udfører de fejlfyldte rapporter for Holmegaardshuset - angiveligt på bestilling - har ingen kommentarer til de specifikke sager. Han har i øvrigt tidligere fået en reprimande fra Psykolognævnet.

- Jeg kan ikke kommentere. Det kan jeg ikke, så jeg må melde hus forbi, lød det fra psykologen, hvorefter røret blev lagt på fredag formiddag.

arrow Politiker revser tilsynsrapport fra udskældt opholdssted
28. november 2016 kl. 07:00 Opdateret: kl. 14:00
arrow Kommune sætter samarbejde med opholdssted på pause
26. november 2016 kl. 10:00 Opdateret: kl. 15:19
arrow Kommune tvangsfjernede børn: Nu kræver mor erstatning
24. november 2016 kl. 06:00 Opdateret: kl. 07:24

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk