22. oktober 2019
Bedemand Jeanette Willers, til venstre, og psykoterapeut Lene Friis vil samarbejde om at hjælpe efterladte videre oven på dødsfald. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Bedemand Jeanette Willers, til venstre, og psykoterapeut Lene Friis vil samarbejde om at hjælpe efterladte videre oven på dødsfald. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt samarbejde for efterladte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt samarbejde for efterladte
Slagelse - 18. maj 2019 kl. 15:00
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når et menneske dør, er det bedemanden, der ordner alt det praktiske, men mange nære pårørende har også brug for at få bearbejdet deres sorg af en professionel i lige præcis dét. Derfor har bedemand Jeanette Willers i Slagelse indledt et samarbejde med psykoterapeut og sygeplejerske Lene Friis. Når bedemanden efter det første møde om alle de praktiske ting er i kontakt med pårørende, gør hun opmærksom på, at Lene Friis tilbyder at komme hjem og tale med sørgende.

Det er ikke, fordi Jeanette Willers ikke taler med efterladte om andet end kister, urner, ceremonien i kirken o.s.v.

- Når de kommer til mig, er det lige sket, men jeg kan mærke på folk, hvordan de har det, næste gang vi mødes. Når alt det praktiske er overstået, kommer der en reaktion. Vi vil gerne have fokus på, hvordan folk kommer videre, forklarer Jeanette Willers.

Hun har både prøvet at bruge to og tre timer på at lade efterladte tale ud hos hende, men selv om hun har en fortid som social- og sundhedsassistent i socialpsykiatrien, mener hun, at 56-årige Lene Friis med 30 års erfaring har ekspertisen til at få folk på nogenlunde ret køl.

Lene kører som aftensygeplejerske i Næstved Kommunes hjemmepleje. Hun er vant til at passe døende patienter og dermed også til kontakten med de pårørende.

- Jeg kan hjælpe dem med, at de får lettet hjertet og talt ud om sorgen. Folk vil gerne ud med deres sorg, og jeg kan rumme det, siger Lene, der på længere sigt gerne vil holde samtaler for flere i »Samtalestuen« hos bedemanden, og det er Jeanette med på:

- Det er jo mest ældre mennesker, vi har med at gøre, og mange af dem er ensomme. Flere kunne mødes med Lene her, så den dér ensomhed ikke bliver så bidende.

Lene Friis tager 600 kroner for cirka halvtimes samtale, og hun kører ud i Slagelse og Næstved Kommuner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk