5. december 2020
Korsørs første apotek lå i den blå ejendom Kirkepladsen 8, som nu skal huse Apoteker Cafeen. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Korsørs første apotek lå i den blå ejendom Kirkepladsen 8, som nu skal huse Apoteker Cafeen. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt navn med historie til café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt navn med historie til café
Slagelse - 26. marts 2019 kl. 09:11
Af Helge Wedel

Betegnelsen »det gamle apotek« klæber af helt naturlige årsager til ejendommen Kirkepladsen 8, hvor Korsør MadMarkeds Cafés dage er talte. For fra 1. april er navnet Apoteker Caféen.

arrow Læs også: Derfor lukker MadMarked

I indehaverne Kirsten og Peder Harboe teger dermed konsekvensen af de historiske fakta for stedet, der var hjemsted for Korsørs første apotek, oprettet med kongelig bevilling i 1761 i huset, der er bygget i 1756. Nuværende apoteker Peder Harboe mener, at stedet inden den kongelige bevilling har været en filial af et apotek i Slagelse.

I 1896 blev nabohuset Kirkepladsen 10 bygget og apoteket flyttet dertil, men Kirkepladsen 8 fortsatte som apotekets materialhandel. Senere var der i mange år købmandsforretning. Købmand Due var den sidste. Herefter åbnede Hobbystuen, men lukkede for to år siden, da indehaveren blev syg. Korsør MadMarked overtog lokalerne og indrettede dem som Café, mens Korsør Bykontor flyttede ind i baglokalerne.

For at understrege det historisk korrekte navneskifte bliver Apoteker Caféen løbende udsmykket med gammelt apokterudstyr.

Apoteker Caféen er åben mandag til fredag fra 10 til 20. Foruden kaffe og kage kan der købes lette frokostretter og varm aftensmad.

- Vi beholder vores populære Torsdagsmiddag, men som noget nyt er der varm aftensmad på menuen mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra kl. 17. Som udgangspunkt hver dag fire forskellige hovedretter at vælge mellem med temaerne fisk, fjerkræ, kød og vegetar, siger Kirsten Harboe.

- Vi er ikke en restaurant med hvide duge og tjenere. Man bestiller sin mad ved disken, og så kommer vi ned med den. Man må også gerne selv hjælpe med at rydde af bagefter, for på den måde kan vi tilbyde »hverdagsmad til hverdagspriser«, siger Kirsten Harboe.

En hovedret koster 89 kroner, mens Torsdagsmiddagen koster 119 kr. for voksne.

Maden kan også tages med hjem pakket i enten pantemballage eller i miljøvenlig engangsemballager.

arrow Efter seks år: Nu er det slut for madmarked
16. september 2020 kl. 12:26 Opdateret: kl. 12:26
arrow Madvognen kører igen men stop for ældremad
15. marts 2020 kl. 08:25 Opdateret: kl. 17:42
arrow Apotekerparret er flyttet og efterlader minde i kirken
04. februar 2020 kl. 08:36 Opdateret: kl. 08:56
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk