27. september 2021
Den røde stiplede linje på kortet på indbydelsen viser nogenlunde, hvilket område det nye bysamarbejde har fokus på.
Den røde stiplede linje på kortet på indbydelsen viser nogenlunde, hvilket område det nye bysamarbejde har fokus på.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt bysamarbejde skal skabe liv og lyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt bysamarbejde skal skabe liv og lyst

Alle er velkomne til workshop, der skal skabe en levende bymidte i Korsør, så både beboere og gæster har lyst til at være der.

Slagelse - 14. september 2021 kl. 10:54
Af Helge Wedel

Nu skal der sparkes endnu mere liv i Korsørs bymidte. Alle er inviteret. Og alle ideer er velkomne. Månedlige åbne møder skal så at sige holde liv i processen og få gjort ideer til virkelighed. Korsør Erhvervsforening har målrettet 50.000 kroner til projektet.

Det hele indledes med en workshop i Magasinbygningen på Korsør Fæstning tirsdag den 21. september kl. 18.00 til 20.30. Foruden livskabende arbejde også lidt godt at spise og drikke. Tilmelding derfor nødvendig seneste i morgen den 15. september til mediekonsulent Heidi Bjerre på heidi.bjerre@sn.dk

Lyst at være

- Vi ønsker at få skabt mere positivitet, samarbejde mellem erhverv, foreninger, detail, ildsjæle til at få skabt en mere levende bymidte, hvor både beboere og gæster har lyst til at være, lyder det fra Heidi Bjerre. Hun udgør sammen med Lasse Storm, Føtex og Vibeke Nørly, InspiMotion erhvervsforeningens udvalgsgruppe Bymidttjek, der sammen med bystrategisk rådgiver fra Skælskør Torsten Bo Jørgensen har taget initiativ til workshoppen.

Også udefra

- Selv om fokus er rettet mod bymidten vist på et kort på indbydelsen, så er erhvervsliv og foreninger udenfor det centrale Korsør også velkomne. Det samme gælder ildsjæle, som brænder for et samlet Korsør med en spændende bymidte, understreger Heidi Bjerre. Invitationen er sendt til alle borgere, erhvervsdrivende, grundejere, kulturaktører og foreninger i bymidten.

Koordineres

Det nye bysamarbejde koordineres med Slagelse Kommune og Korsør Bymidtegruppe, så det sikres, at det nye initiativ supplerer de igangværende projekter bedst muligt.

Senest har en byudviklingsgruppe nedsat af byrådet barslet med plan om, at Korsør Bibliotek skal flyttes til rådhuset, eller placeres i forbindelse med det nye domicil for Søfartsstyrelsen på Batterivej.

Samme aften

Begivenhedskoordination kan måske også være fremtiden for mere liv i bymidten. For samme aften som workshoppen har kommunen i skikkelse af bibliotekerne indbudt til foredrag i Korsør Kulturhus om at bekæmpe stress med natur og lystfiskeri, men det foregår dog på Halsskov!

Programmet

Aftenens program lyder - o Et blik udefra på Korsør bymidtes potentialer, o Workshop og fælles drømme om Korsør - hvordan kan bymidten blive endnu bedre?,o Opsamling - hvor er den fælles energi? Hvad er den røde tråd i vores drømme?, o Præsentation af det nye bysamarbejde, der indledes i september, hvor vi sammen realiserer små og store ideer, der skaber byliv via åbne møder hver måned.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk