14. december 2017
Christian og Betina Krüger Dannevang mødte hinanden på en fynsk restaurant, hvor de begge arbejde. Nu åbner de sammen restauranten »Roots4« i Stenstuegade i Slagelse. Foto: Mette Kjær Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Christian og Betina Krüger Dannevang mødte hinanden på en fynsk restaurant, hvor de begge arbejde. Nu åbner de sammen restauranten »Roots4« i Stenstuegade i Slagelse. Foto: Mette Kjær Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny restaurant klar med hjemmerørte retter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny restaurant klar med hjemmerørte retter
Opdateret 25. marts 2017 kl. 10:33
Slagelse - 25. marts 2017 kl. 09:30
Af Mette Kjær Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bordene er allerede dækket på den nye restaurant »Roots4« i Stenstuegade i Slagelse, selv om restauranten først åbner den 30. marts. Alt i alt er ægteparret Christian og Betina Krüger Dannevang lige ved at være klar til at slå dørene op til deres første restaurant i eget navn. Han er kok, hun er tjener, og sammen vil de skabe en restaurant med fokus på kvalitetsråvarer og mad, der er lavet fra bunden på stedet.

- Vi vil bage vores eget brød. Mayonnaisen vil være hjemmerørt, bearnaisen hjemmepisket og isen hjemmelavet. Det handler for os om at komme tilbage til rødderne. Jeg har været kok i 15 år, og jeg er træt af at se, at folk tit springer over, hvor gærdet er lavest. Sådan bliver det ikke her. Vores mad skulle gerne stille lidt dybere, siger Christian Krüger Dannevang, som i samme sætning forklarer meningen bag restaurantens navn.

På Roots4 vil man få fransk- og danskinspireret mad. Frokostmenuen vil primært være dansk, mens aftenkortet vil være ganske fransk. Derudover er der fokus på god vin til maden, og på at parre de enkelte retter med den helt rigtige vin. Og så skal de fysiske rammer være med til at skabe en god oplevelse til både forretningsmiddage og mere private, romantiske middage.

- Man skal komme her for at få en god madoplevelse i en god og intim stemning, siger Betina Krüger Dannevang.

De to ejere har mange planer for deres nye sted. De vil blandt andet forsøge sig med intimkoncerter i restauranten.

- Vi vil rigtig gerne være en del af lokalmiljøet. Derfor taler vi også med byens teatre om for eksempel at lave tilbud i forbindelse med, at folk går i teatret, forklarer Christian Krüger Dannevang.

De to forklarer også, at det er deres ambition at holde priserne så langt nede, at de fleste kan være med. De vil for eksempel lave dagligt sammensat tre-retters menu, som skal koste 300 kroner - 500 kroner inklusive en passende vinmenu.

- På sigt vil vi også rigtig gerne have kokkeelever ind i restauranten. Slagelse har efter min mening Danmarks bedste kokkeskole på Selandia, men ikke rigtig nogen steder, man kan stå i lære som kok, det vil vi gerne være med til at ændre, slutter Christian Krüger Dannevang.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk