18. oktober 2021
Den 63-årige kok Steen Bojko Jensen er ny forpagter i Tårnborg Forsamlingshus. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Den 63-årige kok Steen Bojko Jensen er ny forpagter i Tårnborg Forsamlingshus. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny forpagter er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny forpagter er fundet

Det er en ægte Korsør-dreng, der tiltræder som forpagter af Tårnborg Forsamlingshus. Som dreng gik han til spejder med forsamlingshuset nuværende formand.

Slagelse - 19. september 2021 kl. 08:05
Af Helge Wedel

Bankospillene er i gang igen i Tårnborg Forsamlingshus. I morgen mandag endda 50 års jubilæums-banko med gratis kage og kaffe til deltagerne.

50 års jubilæum når den nye forpagter med garanti ikke. Den 63-årige kok Steen Bojko Jensen tiltræder som ny forpagter i forsamlingshuset den 1. december, men er allerede så småt med i baggrunden.

Han er en ægte Korsør-dreng. Født og opvokset i de røde blokke på Elme Allé, skolegang på Skolen ved Noret og efterfølgende Byskolen. Arbejdede på færgerne, kokkeuddannet, kok på Fredensborg Slotskro, senere køkkenchef flere steder for sluttelig at ende som selvstændig. Senest som forpagter af Kalundborg Golfklubs restaurant og café. Men nu går turen retur til den korsoranske hjemegn.

- Jeg og konen har købt et helårssommerhus på Dybkjærvej ved Næsby Strand.

- Så I skal ikke bo i lejligheden i forsamlingshuset?

- Nej, og jeg vil heller ikke have den lejet ud, for det kan være problematisk med beboeres nærhed, når vi for eksempel har bisættelsesarrangementer, siger Steen Bojko Jensen. Hans hustru er udlært tjener. Hun er gået på efterløn, og skal derfor ikke være med i driften af forsamlingshuset, hvor der i stedet hyres personale ind til arrangementerne.

Populært forsamlingshus

Han husker Tårnborg Forsamlingshus som et meget populært sted.

- Som jeg husker det for år tilbage, så skulle man godt nok være i god tid, når man ønskede at holde fest eller et andet arrangenment i forsamlingshsuset, fordi det var så populært. Så det håber jeg, at det ender med igen, siger Steen Bojko Jensen.

Hans fortid har endda også en direkte sammenhæng med forsamlingshuset i dag - nærmere betegnet dets formand James Hansen.

- Jeg har som dreng gået til spejder sammen med James, siger Steen Bojko Jensen.

Corona ramte

Han afløser den tidligere forpagter Lotte Jakobsen, der tiltrådt den 1. januar 2020 - uvidende om, at corona-pandemien kort tid efter lukkede hele verden inklusiv forsamlingshusfester. Hun sagde derfor op og fraflyttede lejligheden, hvorefter bestyrelsen har sørget for genåbningen efter corona, men altså nu fra 1. december har en forpagter til at trække kunder til og skabe liv i Tårnborg Forsamlingshus.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk