26. februar 2021
Årets dyrskue blev afholdt virtuelt. På Tøvestensgaarden i Hejninge ved Slagelse foregik fejringen derfor i baghaven - hvor de tre køer, der i dag kan kalde sig Danmarks flotteste - også blev vist frem. Privatfoto.
Årets dyrskue blev afholdt virtuelt. På Tøvestensgaarden i Hejninge ved Slagelse foregik fejringen derfor i baghaven - hvor de tre køer, der i dag kan kalde sig Danmarks flotteste - også blev vist frem. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er det officielt: Her bor Danmarks flotteste køer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er det officielt: Her bor Danmarks flotteste køer

Danmarks flotteste køer kommer fra Tøvestensgaarden i Hejninge ved Slagelse. Fredag aften vandt familien Andersen prisen for »Bedste Besætningsgruppe«, da Avlsforening Dansk Holstein afslørede vinderne ved dette års noget anderledes dyrskue.

Slagelse - 04. august 2020 kl. 12:33
Af Fleur Sativa

- Det er rigtig, rigtig stort. For her skal vi ikke bare stille med én flot ko. Vi skal stille med tre.

Sådan siger landmand Karsten Andersen, der driver Tøvestensgaarden i Hejninge ved Slagelse med sin storebror, Michael Andersen.

Fredag aften vandt de to brødre nemlig den absolut fornemmeste pris til årets dyrskue, nemlig »Bedste Besætningsgruppe«.

Også prisen for »Bedste Type« løb de to brødre - eller rettere: de tre køer - med.

- Så nu har vi håneretten. I hvert fald indtil næste år, hvor nogle andre kan risikere at løbe med prisen, siger Karsten Andersen.

I alt dystede besætningerne i fem kategorier. Og foruden de to førstepladser kunne Tøvestensgaarden også fejre en andenplads i to øvrige discipliner: »Bedste Yver« og »Bedste Lemmer«.

Virtuelt dyrskue

Fejringen af de flotte placeringer til årets dyrskue, der skulle være afholdt i Herning, forløb dog noget utraditionelt, da Avlsforening Dansk Holstein afslørede vinderne fredag aften.

Her var der på grund af udbruddet af coronavirus arrangeret et virtuelt dyrskue.

Fredag aften var familien Andersen derfor samlet med andre landmænd, venner og familie omkring en computer, da dette års vindere blev offentliggjort.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Billede

De tre køer blev vasket godt med shampoo - og klippet - inden de skulle bedømmes af en dommer. Det udløste en førsteplads. Privatfoto.


- Vi ville selvfølgelig allerhelst have stået på dyrskuet i Herning, når nu man skulle gå hen og vinde det, som anses som værende det højeste. Men vi var samlet cirka 35, som grillede og fejrede det sammen, forklarer Karsten Andersen.

Mange deltagende

Selv om oplevelsen var anderledes, har der ifølge Avlsforening Dansk Holstein imidlertid været stor interesse for at deltage i det alternative, virtuelle dyrskue.

Således deltager der normalt omkring 25 besætninger ved dyrskuet i Herning - men i år var der 37 tilmeldte.

"Det er vores levebrød at producere mælk. Men vi har altid samtidig godt kunne lide, at vores køer har haft det godt - og at de har set godt ud."
- Michael Andersen, Tøvestensgaarden

- Vi har gjort det for at se, om vi kunne holde gejsten oppe og få nye udstillere med. Vi kan ikke lade corona stoppe alt - og vi kan jo se, det har været en kæmpe succes, siger Mette Bech fra Avlsforening Dansk Holstein til TV2 ØST.

Allerede for cirka en måned siden kørte en dommer rundt og besøgte samtlige tilmeldte besætninger. Derudover har der i ugerne op til afgørelsen været publiceret videoer af køerne, så »publikum« kunne stemme på deres favorit online.

Tidligere »Miss Sjælland«

De tre prisvindende køer fra Tøvestensgaarden i Hejninge ved Slagelse er en del af 300 malkekvæg. Og det er ikke første gang, at de har gjort sig bemærket som særligt flotte køer.

Èn af de tre køer har blandt andet tidligere vundet den fornemste pris ved Dyrskuet i Roskilde, Miss Sjælland. Det skete både sidste år i 2019 og før det i 2018.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Billede

Foruden de to førstepladser kunne Tøvestensgaarden også fejre en andenplads i to øvrige dicsipliner: »Bedste Yver« og »Bedste Lemmer«. Privatfoto. 


- Det er vores levebrød at producere mælk. Men vi har altid samtidig godt kunne lide, at vores køer har haft det godt - og at de har set godt ud. Så det betyder meget for os at vinde, fortæller Karsten Andersen, der sammen med sin bror Michael Andersen vil forsøge at beholde prisen til næste års dyrskue:

- Det er jo bare altid sjovt at konkurrere, og man vil selvfølgelig gerne gøre sit bedse. Så når det lykkes, er det bare fedt, slår landmanden fra Tøvestensgaarden fast.

Se mere fra kåringen og det virtuelle dyrskue her:

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk