9. juli 2020
Uden et stabilt underlag knækker asfalten, og det er sket flere steder på norstien efter de seneste oversvømmelser.                           §Foto: Slagelse Kommune
gallery icon

Se billedserie

Uden et stabilt underlag knækker asfalten, og det er sket flere steder på norstien efter de seneste oversvømmelser. §Foto: Slagelse Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Norstien snart klar efter oversvømmelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norstien snart klar efter oversvømmelse
Slagelse - 10. januar 2019 kl. 09:15
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Norstien i Skælskør bliver brugt flittigt af borgerne i byen - nogle cykler, andre traver en tur med hunden og unge som ældre holder gerne pulsen oppe med en rask løbetur.

Uanset formål appellerer stien med den smukke udsigt til noret til at blive både trampet, gået og cyklet på, men siden oversvømmelsen på andendagen i det nye år, har alle stiens daglige brugere måtte se sig om efter et andet sted at få luftet både krop, tanker og dyr.

- Vandet har før stået højt ved norstien, og det i sig selv betyder som regel ikke noget, men når vandet bliver stående i længere tid og samtidig skulper frem og tilbage, så roterer materialerne væk og underminerer asfalten, siger Peter Johansen, der er entreprenørchef i Center for Miljø-, Plan- og Teknik.

Resultatet af det er i følge Peter Johansen, at asfalten er knækket i mindre bidder og dermed gør stien ufarbar.

- Vi har været nødt til at spærre flere mindre strækninger af stien af, fortæller Peter Johansen, der allerede i dagene efter oversvømmelsen havde flere mænd i gang med at udbedre ødelæggelserne.

- Det er en sti, som bliver brugt af rigtig mange borgere i Skælskør, så derfor prioriterer vi den hurtigst mulige udbedring, siger Peter Johansen.

Imidlertid gjorde indeværende uges nye varsler om oversvømmelser, at man med vilje har ventet med at lægge det sidste grus på - for ikke at opleve, at det blot ville blive skyllet til havs igen. Og det har vist sig som en klog disposition.

- Vandet har stået højt på ny natten til i dag (onsdag, red.) og ud på morgentimerne. Det betyder yderligere oprydningsopgaver med på ny at gøre stien farbar, siger Peter Johansen, der forventer, at asfaltdelen af norstien i Skælskør bliver færdig i indeværende uge. Herefter bliver der i følge Peter Johansen fulgt op med en reetablering af de stier, hvor grusmaterialerne er skyllet væk.

Indtil videre vil der fortsat være skiltning, der, som Peter Johansen gør opmærksom på, er opsat af en grund, hvorfor han opfordrer utålmodige sti-gængere til at færdes med opmærksomhed.

- Vi er i gang mange steder de kommende dage og uger langs vores kyster, hvor stier og inventar har fået en hård medfart af højvandet og stormvejret. Vi håber derfor på lidt mere stille vejr de kommende uger, så vi hurtigt kan have de mange områder og stier tilbage til normalen til glæde for de mange brugere, lyder det afslutningsvis fra Peter Johansen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk