21. oktober 2019
Dyhrs Skoles hal er ved at blive bygget på græsplænen bag Vestre Skole. Projektet har dog ikke ligefrem vakt begejstring blandt naboer.
gallery icon

Se billedserie

Dyhrs Skoles hal er ved at blive bygget på græsplænen bag Vestre Skole. Projektet har dog ikke ligefrem vakt begejstring blandt naboer.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naboer til stort halbyggeri føler sig tromlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboer til stort halbyggeri føler sig tromlet
Slagelse - 27. juni 2019 kl. 09:49
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dyhrs Skoles elever forsamlede sig torsdag den 13. juni, da skoleleder Karin Tellerup stod for det første spadestik. Et arrangement, der vækker glæde på skolen.

arrow Læs også: Tromlede naboer får medhold i strid

En hal til 30 millioner kroner er nemlig nu ved at blive bygget på græsplænen bag Vestre Skole, men euforien deles langtfra af naboer i området, som retter skarp kritik af såvel kommune som bygherre.

Naboerne, som tæller 19 af 25 berørte parceller i området, har stået for stribevis af indsigelser siden december, hvor det første skitseprojekt blev fremlagt. Men de føler sig ikke hørt.

Dengang var der egentlig tilfredshed med den fremlagte lokalplan, men efter flere ændringer har naboer fået nok.

- Efter den første høring var vi ellers enige om, at det var et spiseligt projekt, der overholder lokalplanen med hensyn til højde, beplantning og lignende. Samtidig var det et byggeri, der skulle laves, så det harmonerede med kvarterets ældre huse, lyder det fra Christian Pedersen, der nu kan konstatere, at det, der er ved at ske, strider med lokalplanen. Det være sig specielt i forhold til træer, der rives op med rod og beskæres kraftigt.

- Det virker helt proforma-agtigt. Man hører naboerne, som man skal, men lytter ikke til, hvad de siger, konstaterer en beboer på Holbergsgade.

Naboerne mener, at der tages hensyn til alle andre end dem, der skal leve med udsigten til hallen til hverdag. Ikke mindst bygherre og skole, som får projektet igennem nærmest som ønsket. Til gene for kritikere, som mener, at de får skæmmet udsigten og desuden nu oplever, at entreprenøren på det grønne areal angiveligt tager for hårdt fat.

Flere steder langs det såkaldte beplantningsbælte er træer revet op med rødder, mens andre står tilbage uden tætte kroner og som deciderede »ranglede« træer, beskriver naboerne.

Ifølge Slagelse Kommune bliver indsigelserne taget alvorligt.

- Vi kan godt følge, at det påvirker nogle naboer, men i forhold til området som helhed er det ikke noget, vi ville sige nej til. Det hele er en afvejning, siger byggesagsbehandler Ketil Mannstaedt.

Læs mere i Sjællandske torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk