16. oktober 2021
helge_poulsen
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorsport eller ny vækstdynamo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Motorsport eller ny vækstdynamo

Stigsnæs skal langt hellere danne basis for et nyt erhvervsområde end et motorsportscenter, hvis det står til Slagelse Erhvervsråd.

Slagelse - 20. marts 2021 kl. 13:30
Af Solveig Hansen

Skal det store område ved Stigsnæs Havn udvikles til et nyt motorsportscenter, eller skal den unikke placering bruges til at skabe et helt nyt væksteventyr i Slagelse Kommune?

arrow Læs også: DF-politiker: Useriøst at løbe fra aftale om motorsportscenter

Hos Slagelse Erhvervsråd er man ikke i tvivl om svaret.

Ifølge erhvervsrådet skal området nemlig udvikles til en innovativ erhvervsklynge for genanvendelsesindustri og underleverandører til disse.

- Stigsnæs er et af de mest interessante erhvervsområder i Danmark, hvorfor det er helt afgørende, at vi ikke forspilder muligheden for at skabe et nyt erhvervsmæssigt væksteventyr i vores kommune. Med et betydeligt jordområde og Ørsteds havneanlæg er Stignæs helt oplagt til at lægge arealkrævende virksomheder, som skal oparbejde store mængder materialer. Her ligger det lige for at tænke i retning af fremtidens nye industrier inden for genanvendelse af materialer. En af vores dygtigste lokale virksomheder inden for genanvendelse Scan- metals har for eksempel fået øje på de gode muligheder på Stigsnæs, og de har etableret produktion på Stigsnæs i 2020, lyder det i en pressemeddelelse fra Helge Poulsen, der er formand i Slagelse Erhvervsråd, der anerkender, at det kræver, at Slagelse Kommune tør tænke store tanker.

Mod til store tanker

- Vi har med Stigsnæs en helt unik mulighed for at skabe et helt nyt erhvervsområde, som kan tiltrække nye virksomheder til vores kommune. Men det kræver, at vi tør tænke store tanker, og foretage de nødvendige valg og investeringer i fremtiden. Vi læser nærmest dagligt om stigende efterspørgsel efter bæredygtige løsninger, hvor især genanvendelse af materialer ser ud til at tage rigtig fart. Derfor vil der allerede nu være flere, der tænker på at starte nye virksomheder op, som kan klare den stigende efterspørgsel på cirkulære produkter. De virksomheder skal selvfølgelig ligge i vores kommune, på Stigsnæs, lyder det fra Helge Poulsen, der håber, at tankerne om genanvendelsesindustrier på Stigsnæs vækker i Slagelse Kommune.

arrow Motorsportscenter kan køre i havnen
16. marts 2021 kl. 07:06 Opdateret: kl. 07:56
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk