9. december 2018
SSP-medarbejder René Lind var med ved politiets afhøringer af de unge, der er sigtet for vold. Foto: Kim Brandt
SSP-medarbejder René Lind var med ved politiets afhøringer af de unge, der er sigtet for vold. Foto: Kim Brandt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministersvar om Motalavej-vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministersvar om Motalavej-vold
Opdateret 08. april 2016 kl. 16:06
Slagelse - 07. april 2016 kl. 06:06
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) har svaret folketingsmedlem Karin Nødgaard (DF), der havde stillet følgende spørgsmål:

arrow Læs også: Politiet siger intet om Motalavej-vold mod plejeansatte

»Hvilke overvejelser gør ministeren sig i anledningen af, at ansatte i hjemmeplejen kan risikere at blive overfaldet og chikaneret, når de passer deres arbejde i belastede boligkvarterer, som det netop er sket på Motalavej i Korsør og beskrevet i avisen Sjællandske den 17. marts 2016, og agter ministeren at foretage sig noget i denne anledning?«

Sohie Løhde henviser i sit svar til reglerne om arbejdsmiljø, som arbejdsgiveren er pligtig til at følge ved at forebygge risikoen for, at ansatte ikke udsættes for vold, trusler eller chikane, når de passer deres arbejde.

Sluttelig skriver ministeren:
»Jeg har ikke mulighed for at gå ind i den konkrete sag på Motalavej i Korsør, men på baggrund af sagens omtale i medierne, kan jeg konstatere, at politiet og Slagelse Kommune er gået ind i sagen og tager den alvorligt.«

SSP-medarbejder i Slagelse Kommune René Lind oplyser til Sjællandske, at han blev indkaldt af politiet for at være til stede ved afhøringen af de anholdte unge mænd mellem 17 og 24 år.

Alle er nu løsladt, men sigtet for vold eller medvirken til vold mod to ansatte fra hjemmeplejen den 14. marts på Motalavej.

- Jeg må ikke oplyse, hvad de forklarede under afhøringen. Jeg ved heller ikke, hvordan politiet fandt frem til dem, siger René Lind.

René Lind tilføjer, at SSP bliver direkte involveret, hvis anklagemyndigheden beslutter at rejse tiltale mod en eller flere af de sigtede.

- Vi skal så indsamle nærmere oplysninger om de pågældendes gøren og laden til brug for den kommende retssag, siger René Lind, der personligt håber, at det vil gå hurtigt med enten at frafalde sigtelserne eller indlede en retssag.

arrow Motalavej: Fem personer anholdt
02. april 2016 kl. 10:20 Opdateret: kl. 08:50
arrow Flere er anholdt efter overfald på plejepersonale
01. april 2016 kl. 23:12 Opdateret: kl. 08:58
arrow 13-14-årige står bag overfald
18. marts 2016 kl. 05:55 Opdateret: kl. 10:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk