22. oktober 2021
Vindturbinen, der aldrig kom til at virke, ligger i dag adskilt ved en ejendom på Stillingevej lidt uden for Slagelse. Foto: Thomas Olsen
Vindturbinen, der aldrig kom til at virke, ligger i dag adskilt ved en ejendom på Stillingevej lidt uden for Slagelse. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millioner spildt på vindturbine fra USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millioner spildt på vindturbine fra USA
Opdateret 16. november 2016 kl. 10:54
Slagelse - 12. november 2016 kl. 06:46
Af Helge Wedel

Slagelse-firmaet E-Venturi A/S med udspring fra Elitegruppen Slagelse ApS har siden 2014 brugt cirka 3,2 millioner kroner på at sikre sig licens på at sælge de omdiskuterede tragtvindturbiner fra det amerikanske firma SheerWind. Også bygning af en 16 meter lang og 12 meter høj udgave af turbinen indgår i de brugte penge, ligesom omkring 600.000 kr. til EUE ApS med David Drachmann-Sunne i spidsen. Han sørgede for kontrakten om licensen.

arrow Læs også: Kommunaldirektør »fyrer«firma for åbent tæppe

- Vi har indtil nu intet fået for de cirka 3,2 millioner kroner, vi har brugt på at få udfærdiget kontrakten, betalt for licensen og fremstillingen af vindturbinen, siger 55-årige Hans Wartenberg til Sjællandske. Han arbejder for Elitegruppen Slagelse ApS, der er ejet af Lars Lindebjerg.

Trods ombygninger af turbinen efter amerikanernes anvisninger virker turbinen fortsat ikke. Til sidst opførte den sig som en skorsten. Luften kom ind, hvor den skulle komme ud.

- Hver gang vi henvendte os til SheerWind for at fortælle, at den ikke virkede, så skulle de have flere penge, før de ville hjælpe. Nu har vi smækket kassen i, for vi føler, at vi blot har puttet vores penge i bundløst sort hul til ingen verdens nytte, siger Hans Wartenberg.

Slagelse-firmaet har meddelt deres beslutning til SheerWind i en mail den 20. september, men har endnu ikke modtaget svar.

Lederen af Sheerwind Dr. Daryoush Allaei skriver i en mail til Sjællandske, at han ikke forstå dansk, selv om Sjællandske to gange har fremsendt spørgsmål på engelsk.

Direktør David Drachmann-Sunne afviser at kommentere sine kunders kontraktlige, driftstekniske eller leverandørmæssige forhold.

EUE ApS har i november 2015 indgået en strategisk samarbejdsaftale med SheerWind omkring implementering af den amerikanske turbine-teknologi i Europa.

Dr. Daryoush Allaei opholder sig i øjeblikket i Kina, hvor den første store model af SheerWinds turbineteknologi ventes at gå i produktion i denne måned. Mange venter med spænding på resultaterne fra Kina.

arrow Udskældt vindturbine droppet
28. februar 2017 kl. 06:30 Opdateret: kl. 15:40
arrow Vindturbine skal bare væk
22. februar 2017 kl. 05:54 Opdateret: kl. 08:22
arrow Politikere vildledt om EnergiPark Korsør
11. februar 2017 kl. 06:28 Opdateret: kl. 16:21
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk