20. oktober 2020
Omkring 2500 mennesker hyldede Kim Larsens sangskat på Nytorv i Slagelse gennem »Gasbox«. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Omkring 2500 mennesker hyldede Kim Larsens sangskat på Nytorv i Slagelse gennem »Gasbox«. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Masser af succes på Nytorv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masser af succes på Nytorv
Opdateret 24. oktober 2018 kl. 10:34
Slagelse - 23. oktober 2018 kl. 22:16
Af Kim Brandt

Omkring 2500 mennesker trodsede den stive blæst tirsdag aften og mødte op på Nytorv, hvor orkesteret »Gasbox« leverede en fremragende hyldest-koncert til ære for Kim Larsen, som ville være fyldt 73 år denne dag.

Iført den ikoniske Larsen-kasket, slidt jakke og ditto guitar, trådte den 41-årige René Hejdmann tirsdag aften frem på scenen på Nytorv og begyndte: »Jeg bor til leje...på Havaje«. Og så var vi ligesom i gang.

Ikke alene kender stort set alle i Danmark den sang, men det lød grangiveligt også, som om Larsen selv stod foran mikrofonen.

Siden 2010 har René etableret sig som en af Danmarks bedste Kim Larsen-sangere, og man forstår godt hvorfor: Hans stemme, mimik og gavflab er så overbevisende, at han ofte bliver spurgt, om han er Kim Larsens søn.

Sammen med resten af bandet »Gasbox« stod han så på scenen på Nytorv og gav den al den gas, der kunne hives frem.

Der var numre fra Gasolin-tiden, der var numre fra Kim og Bellami/Kjukken-tiden, der var også numre fra solo lp'en »Værsgo« fra juli 1973. Jo, vi kom hele vejen rundt om det »Larsenske sangunivers«, som er så uendelig stort og godt.

Publikums alderssammensætning vidnede også om, hvor bredt favnende Larsens musik var og er. De yngste skulle bæres af far og mor, mens de ældste sad godt pakket ind i en kørestol. Stort set alle sang med, og de fleste kendte hvert et ord.

I det hele taget var der trods blæsten en rigtig hyggelig atmosfære på Nytorv. De kendte toner havde en nærmest magisk evne til samle alle på tværs af generationerne - og den kunst er der kun få, som mestrer.

På grund af de mange mennesker var politiet også til stede på Nytorv - på »trygheds-visit«, som betjentene fortalte avisen. Heldigvis så det ikke ud til, at der blev brug for ordensmagtens indgriben, og betjentene lod til at nyde musikken og stemningen ganske som de øvrige gæster.

Som tidligere fortalt i avisen er det tidligere bladchef på UgeNyt, Steen Aggergaard Sørensen og hans søn Morten, der arrangerede koncerten på Nytorv. De var begge til stede ved mindekoncerten i København den 7. oktober - ugen efter Kim Larsens død - og de følte begge, at der også i Slagelse skulle laves en hyldest-koncert. Og naturligvis på den dag, hvor Larsen ville være fyldt 73 år.

- Det er helt fantastisk, sagde Steen, da Sjællandske fangede ham ved siden af scenen på Nytorv tirsdag aften, mens bandet var i fuld gang med »Strengelegen«.

- Vi vidste jo ikke, hvor mange der ville komme - eller om det hele måske ville regne væk. Nu blæser det, ja, men det gør ikke så meget. Jeg kan jo se, at folk er glade og synger med. Så jeg tør godt kalde det en succes, sagde han.

Blæsten var dog skyld i, at det planlagte store lydanlæg ikke kunne bruges tirsdag aften. Ved større koncerter hænges højttalerne typisk op i et tårn for dermed at kunne sprede lyden bedst muligt, men på grund af den stærke blæst turde arrangørerne ikke binde an med at sætte tårnet op. Et mindre og mere jordnært anlæg blev derfor taget i brug, og det gik også fint, omend lyden ikke blev spredt lige så langt og bredt. Stod man midt i menneskemængden, så fejlede lyden dog intet:

- Hva' så Slagelse - er I friske på sådan en kold tirsdag aften, spurgte forsangeren mellem to numre - og det viste publikum med tydelighed, at de var de.

Bandet kørte på i 90 minutter uden pause, og det skete uden for meget small-talk fra scenen. Præcis, som når Larsen selv gav koncert. Det var musikken, det handlede om.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk