20. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mangel på hænder og høje priser kan få konsekvenser: Borgmester klar til at udskyde projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mangel på hænder og høje priser kan få konsekvenser: Borgmester klar til at udskyde projekter

Håndværkere og entreprenører har rigeligt at lave for tiden, og prisen på materialer stiger. Nu genovervejer kommune planlagte anlægsprojekter, hvoraf flere måske kan skydes et år eller to.

Slagelse - 06. maj 2021 kl. 12:00
Af Carsten Lysdal

Det er ingen hemmelighed, at særligt bygge- og anlægsbranchen syder og bobler for tiden.

En naturlig følge er prisstigninger, hvor også de højere priser på byggematerialer - i hvert fald set i forhold til tidligere år - spiller ind. I Slagelse Kommune mærkes det også. Netop har politikere i erhvervs- og teknikudvalget godkendt at skyde ekstra 1,4 millioner kroner i renovering af Fisketorvet, hvis prisskilt - indtil videre - nu lyder på 5,5 millioner kroner, og som derfor er steget i pris.

Samtidig lægger forvaltningen ikke skjul på, at stigende materialepriser og den generelle knaphed, hvad angår ledige hænder - håndværkere og entreprenører - skaber udfordringer.

- Internt regner vi med 20-30 procents stigning på priser, så det giver os en helt naturlig anledning til at gen- overveje, om nogle af de projekter, vi har planlagt, måske skal skydes et år eller længere. Vi skal simpelthen overveje, om de bliver for dyre, eller vi måske skal vente, så vi kan holde hånden under beskæftigelsen den dag, hvor det ikke går lige så godt, siger borgmesteren og tilføjer:

- Det er en drøftelse, vi kommer til at have senere i maj. Når vi som kommune går i gang med nogle projekter, skal vi jo også se det i et samfundsperspektiv. Vi når alligevel ikke at gennemføre alt det, vi vil, når vi ser på en branche, som har det så godt for tiden, mener han.

I Center for Miljø, Plan og Teknik i Slagelse Kommune oplever man i den grad, at der er rigeligt at lave for entreprenører og håndværkere.

- Vi har haft udbudsrunder, hvor folk ikke byder, konstaterer centerchef Flemming Kortsen.

Ifølge flere politikere er der ikke andet for end at acceptere tilstandene.

- Der skal jo være plads i ordrebøgerne, og når vi ser på eksempelvis byggesagsbehandling, kan vi konstatere, at rigtig mange ansøger om at få bygget ud. Derfor er der travlt, lyder det fra SF's Jørgen Grüner, formand for miljø-, plan- og landdistriktsudvalget.

Hvilke projekter der kan blive tale om at udskyde, vil borgmesteren ikke ud med.

- Men det gælder selvfølgelig ikke investeringer, der er sat i gang, siger han dog, herunder blandt andet byggeriet af institutioner.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk