15. august 2020
Masser ideer og input kom under behandling af de 65 borgere, som deltog. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Masser ideer og input kom under behandling af de 65 borgere, som deltog. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange ideer til Halsskov Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange ideer til Halsskov Havn
Opdateret 15. december 2019 kl. 08:15
Slagelse - 15. december 2019 kl. 05:53
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilgængelighed til vandet, tryghedsskabende belysning, skøjtebane, sauna, cross-fit, OCR-forhindringsbane og kunstgræsbane.

Ideer og input til brug af den nu sikrede og for 16 mio. kroner opfyldte Halsskov Havn skortede det ikke på, da hele 65 borgere havde meldt sig som deltagere i en workshop om udviklingen af vandsportscenteret både til vand- og på landsiden. Den fandt sted lige ved siden af havnen i multihuset på Storebælt Camping og Feriecenter.

Landskabsarkitekt Mikkel Hjort var facilitator. Han blev ifølge eget udsagn mødt af særdeles velforberedte deltagere, der arbejdede målrettet i grupper.

Resultaterne inklusiv svarene på et spørgeskema også med spørgsmål om organisering bliver nu bearbejdet, så de kan præsenteres og i bedste fald skubbes i gang på den næste workshop, der finder sted den 27. februar 2020.

»Konflikter« og løsninger

Kommunens projektleder Torben Hjelm fornemmede både »konflikter« mellem de forskellige brugere af havnen men vigtigst også viljen til løsninger.

- Tilgængelighed til vandet var et emne. Især for dykkere og kajakfolk. Vi har fortsat fuld fokus på etablering af en bro ud over stensætningen foran et af de opfyldte færgelejer, siger Torben Hjelm. Han slår fast, at de besluttende politikere klart har tilkendegivet, at det er brugerne og foreningerne, der skal udfylde og drifte de rammer, som den sikrede og opfyldte havn nu udgør.

- Derfor er det også glædeligt, at Storebælt Vinterbadere med base på Quistgaardsvej har vist interesse for at være med til en afdeling med sauna i Halsskov Havn, siger Torben Hjelm.

Bølgebryderforsøg?

Det er næppe sandsynligt, at der kan findes op mod 20 mio. kr. til at gøre indsejlingshullet mindre, så der er mindre bølgegang i havnen, hvor både økonomi og organisering af en fast wakeboard-bane er på plads.

- Jeg fik en henvendelse om, at søværnet på et lager i Boeslunde havde nogle flydende bølgebrydere liggende, som de ikke brugte. Virkningen med dem lagt ud i indsejlingshullet, kunne vi måske få lov at teste, selv om vi allerede kan se, at opfyldninger og stensætninger har en klar bølgedæmpende effekt, siger Torben Hjelm.

Penge fra boligprojekt?

Bag Halsskov Havn er udarbejdet et større boligprojekt, hvor kommunen har haft arealerne ude i den første budrunde, men der kom kun et enkelt urealistisk lavt bud.

- Der kommer en budrunde nummer to i det nye år. Og vi mærker interesse fra en stor pensionskasse, siger Torben Hjelm. Han tolker de politiske meldinger således, at provenuet fra salget af boligområdet skal bruges på den fortsatte udvikling af Halsskov Havn fra grim ælling til smuk svane.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk