18. juni 2021
Kenneth Kristensen kunne med det samme se, at noget var galt, da han torsdag aften kørte forbi City3 på Jernbanegade i Slagelse. Her lå en mand - formentlig i 30'erne - bevidstløs på jorden. Han handlede instinktivt og sprang ud af bilen for at komme ham til undsætning som den første. Billedet her er taget, da ambulance og politi var ankommet.
Kenneth Kristensen kunne med det samme se, at noget var galt, da han torsdag aften kørte forbi City3 på Jernbanegade i Slagelse. Her lå en mand - formentlig i 30'erne - bevidstløs på jorden. Han handlede instinktivt og sprang ud af bilen for at komme ham til undsætning som den første. Billedet her er taget, da ambulance og politi var ankommet.
Foto: Presse-Fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand faldt om på gaden: Kenneth sprang til, mens andre filmede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mand faldt om på gaden: Kenneth sprang til, mens andre filmede

36-årige Kenneth Kristensen var den første til at gribe ind, da en jævnaldrende mand torsdag aften lå bevidstløs på gaden i Slagelse centrum. Flere andre stod i stedet og filmede med deres mobiltelefon.

Slagelse - 08. maj 2021 kl. 06:03
Af Fleur Sativa

Hvad gør du, hvis der pludselig er nogen, der har akut brug for din hjælp?

36-årige Kenneth Kristensen nåede ikke at tænke længe over det spørgsmål, før han smed sin bil ind til siden, sprang ud og hjalp en mand, der torsdag aften fik et ildebefindende på Jernbanegade i Slagelse.

Han var således den første til at hjælpe manden, der lå bevidstløs på fortovet ved basaren og City 3. Mens flere andre forbipasserende stoppede op, tog deres mobil frem og filmede episoden.

- Der stod vel omkring 10-15 stykker, der stod på afstand med deres mobiler fremme. Jeg ved ikke, om jeg er overrasket. For det er vel bare sådan, det er i dag. Men jeg synes, det er forkasteligt, når de i stedet kunne have tilbudt deres hjælp, fortæller Kenneth Kristensen, der gerne vil fortælle om sin oplevelse, men ikke ønsker sit billede bragt i artiklen.

- Jeg synes ikke, det skal handle om mig, fastslår han, da Sjællandske kontakter ham dagen efter episoden.

- Kan se, at der er noget galt

Foruden Kenneth Kristensen når der både at ankomme en lægehelikopter, en ambulance, en politipatrulje samt en indsatsledervogn, før manden, der umiddelbart er jævnaldrende med Kenneth Kristensen selv, bliver bragt til hospitalet.

Derudover træder både en anden mand, en kvinde og en sygeplejerske til. Kvinden må på et tidspunkt løbe efter en hjertestarter, da mandens puls forsvinder.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Flere forbipasserende stoppede op og filmede og tog billeder, fortæller 36-årige Kenneth Kristensen, der ikke ønsker sit billede i avisen, da han ikke er interesseret i at tiltrække nogen særlig opmærksomhed. Han havde dog godt set, at folk i stedet havde tilbudt deres hjælp. Foto: Presse-Fotos.dk

- Jeg kommer kørende på vej hjem og ser, der ligger en mand på jorden, og at der går en ældre kvinde forvildet rundt ved ham. Så jeg kan med det samme se, at der er noget galt, fortæller Kenneth Kristensen, der ender med at parkere ulovligt i siden af vejen, før han hopper ud og rusker i manden.

- Han hoster lidt, da han kommer til bevidsthed, men han er meget langt væk, beretter han videre.

Da Kenneth Kristensen får den konfuse mand op at sidde med hjælp fra en anden forbipasserende, forsøger de at holde kontakten til ham ved blandt andet at spørge, hvad han hedder. Manden virker påvirket af enten alkohol og/eller stoffer.

Handlede instinktivt

Da en politipatrulje ankommer virker det ifølge Kenneth Kristensen som om, de kender til ham. Ifølge Sjællandskes oplysninger er manden fra et hårdt miljø.

Så efter efter få minutter mister de kontakten til manden, der nu er uden puls. Det er her, der bliver løbet efter en hjertestarter, mens en betjent påbegynder hjertemassage, fortæller Kenneth Kristensen, der selv kort tid efter trækker sig.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foruden Kenneth Kristensen nåede der både at ankomme en lægehelikopter, en ambulance, en politipatrulje samt en indsatsledervogn, før manden bliver bragt til hospitalet. Derudover træder både en anden mand, en kvinde og en sygeplejerske til. Kvinden må på et tidspunkt løbe efter en hjertestarter, da mandens puls forsvinder. Foto: Presse-Fotos.dk

- Der står på det her tidspunkt fire betjente rundt om ham, ligesom der er en sygeplejerske, som også bare er kommet tilfældigt forbi. Så jeg spørger nogle gange, om jeg kan gøre mere, før jeg giver mine kontaktoplysninger og forlader stedet, fortæller han og uddyber, at han handlede »instinktivt«, da han fra start kom manden til undsætning.

- Jeg tænkte ikke så meget, jeg gjorde det bare, fortæller han om sin heltegerning.

Efterfølgende har Kenneth Kristensen været i kontakt med kvinden, der løb efter en hjertestarter. De to har snakket sammen for at bearbejde oplevelsen, som Kenneth Kristensen beskriver som »voldsom«.

Sjællandske kender ikke tilstanden på manden, der fik et ildebefindende.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk