23. oktober 2020
Som led i efterforskningen og jagten på spor efter den eller de skyldige i drabet på 80-årige Poul Frank Jørgensen er brændt materiale fra hans barnedomshjem kørt ud på trillebør og nøje gennemgået af politiets teknikere. Foto: Helge Wedel
Som led i efterforskningen og jagten på spor efter den eller de skyldige i drabet på 80-årige Poul Frank Jørgensen er brændt materiale fra hans barnedomshjem kørt ud på trillebør og nøje gennemgået af politiets teknikere. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lys om natten hos myrdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lys om natten hos myrdet
Slagelse - 20. juni 2019 kl. 06:35
Af Helge Wedel

Politiet formoder, at det sandsynligvis er den 80-årige Poul Frank Jørgensen, der er dræbt i sit barndomshjem på Slagelse Landevej 108, hvor han har boet hele sit liv som ungkarl.

Han beskrives som fysisk stærk og levede et stille og roligt liv med stor interesse for biler og racerløb.

arrow Læs også: To mænd skal stå til regnskab for to brutale drab på Vestsjælland

Efterforskningsleder af drabet i den udbrændte gule landejendom på Slagelse Landevej 108 mellem Korsør og Vemmelev vicepolitiinspektør Søren Ravn- Nielsen håber, at den endelige identifikation af den myrdede kan ske i denne uge.

- Det var ved obduktionen ikke svært at fastslå, at manden var dræbt, og at det var sket før branden, men grundet den omkomnes lange ophold i den brændende bygning, så lader den endelige identifikation vente på sig, men vi formoder, at der er tale om husets 80-årige beboer, siger Søren Ravn-Nielsen til Sjællandske.

Drabsmåde eller mulige motiver ønsker vicepolitinspektøren ikke at give af hensyn til efterforskningen og jagten på den eller de skyldige i drabet.

I den udbrændte landejendom boede 80-årige Poul Frank Jørgensen. Han har boet der hele sit liv som ungkarl. Før ham ejede hans forældre gården.

En nabo er rystet over, hvad han troede, var et hændeligt uheld med fatale følger, har vist sig at være en drabssag.

- Poul levede et stille og roligt liv. Passede både gården og sine katte efter alle kunstens regler. Der kunne godt være lys hos ham midt om natten, for han havde stor interesse for biler og elskede blandt andet at følge 24 timers løbet Le Mans, siger genboen, der ikke ønsker sit navn frem.

Netop i lørdags og natten til søndag, hvor branden brød ud om formiddagen, blev der kørt Le Mans.

Genboen beskriver Poul Frank Jørgensen som middelhøj og en fysisk stærk mand, der blandt andet ved hjælp af en lejet lift trods sin alder fortsat selv malede gården.

- Poul havde forpagtet jorden væk, og lejede nogle af bygningerne ud til blandt andet campingvogne. Han var en ganske almindelig og venlig mand, der bare havde lyst til at passe sig selv, siger genboen.

Han tilføjer, at han ville have reageret, hvis der havde holdt en bil i Poul Frank Jørgensens indkørsel, da han kom hjem efter besøg i Jylland natten til søndag, for der har ifølge genboen aldrig været den store trafik til og fra den nu udbrændte gule landejendom. Den brød i brand søndag den 16. juni klokken 09.25.

Politiet har nedsat en særlig efterforskningsgruppe i bestræbelserne på at få opklaret nu tre drab på ældre mænd, der boede alene, og hvis ejendomme efterfølgende er sat i brand.

I Grevinge i Odsherred var det 65-årige Finn Steensen Ørsdahl, der 14. februar blev fundet dræbt i et udbrændt hus.

I Ruds Vedby nord for Slagelse var der brand den 21. april i den 68-årig møntsamler Kiehn Georg Andersens hus på Kalundborgvej.

Hans bil stod stadig i garagen. Han blev efterfølgende fundet dræbt 10 kilometer fra sin bopæl i en sø i Blæsinge Grusgrav også nord for Slagelse.

arrow Drabssigtede skal fortsat sidde fængslet
17. januar 2020 kl. 17:28 Opdateret: kl. 17:29
arrow Sigtede i sag om drab på to mænd accepterer fængsling
16. januar 2020 kl. 15:09 Opdateret: kl. 15:10
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk