17. oktober 2019
Det markante og smukke Omø Fyr er nu blevet til et motivW på et af PostNords frimærker.
Det markante og smukke Omø Fyr er nu blevet til et motivW på et af PostNords frimærker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalt fyr lyser op på nyt frimærke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalt fyr lyser op på nyt frimærke
Slagelse - 19. maj 2019 kl. 11:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I mange århundreder lyste fyrtårne op langs de danske kyster som en uundværlig hjælp for søfarten. Nu hylder PostNord fem af landets mest markante og smukke fyrtårne i en ny frimærkeudgivelse, som netop er sendt på gaden.

Et af frimærkerne forestiller det iøjnefaldende, gule fyr på Omø.

- Fyrtårnene er ikke kun markante bygninger i landskabet, men har gennem århundreder udført en vigtig funktion med at beskytte de søfarende ved de danske kyster. En vigtig opgave i en stor søfartsnation, som vi i PostNord fejrer med disse fem frimærker. Omø Fyr er ikke kun valgt for den karakteristiske gule farve og smukke beliggenhed. Det er også et fyr, der stadig udfører en vigtig rolle for sikkerheden på det tæt trafikerede Storebælt, siger Martin Pingel, designchef i PostNord Frimærker.

Et gammelt lyspunkt
Omø Fyr ligger på Omøs vestlige spids og er øens mest markante bygning. Til trods for, at fyret blev opført i 1894, er det stadig i drift. Det er et såkaldt vinkelfyr, hvor lyset har forskellige farver, alt efter hvilken vinkel skibet befinder sig i, og har hele fem lysstriber til at hjælpe skibene med at navigere.

Af sikkerhedsmæssige årsager er der ikke adgang til det 22 meter høje fyr. Under den kolde krig var der etableret et kystudkig ved fyrtårnet, så skibstrafikken kunne overvåges. I denne forbindelse blev der indrettet en meteorologisk vejrstation, som stadig findes ved fyrtårnet. De øvrige fire frimærker forestiller Lyngvig Fyr ved Ringkøbing Fjord, Hirtshals Fyr, Hammeren Fyr på Bornholm og Taksensand Fyr på Als. Frimærkerne kan købes i PostNords app og netbutik samt på udvalgte posthuse. De udkommer i værdien 10 kr., som kan bruges til at sende et almindeligt brev.

sol

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk