20. juli 2019
Gang i byggeriet af det nye Rockzero-hus i Vemmelev. Isoleringen udgør selve væggen, støttet af jernstivere. Udenpå kommer der så mursten og indvendigt gipsplader. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Gang i byggeriet af det nye Rockzero-hus i Vemmelev. Isoleringen udgør selve væggen, støttet af jernstivere. Udenpå kommer der så mursten og indvendigt gipsplader. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalt byggefirma med til at revolutionere husbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalt byggefirma med til at revolutionere husbyggeri
Slagelse - 04. februar 2019 kl. 06:23
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Storkoncernen Rockwool har valgt den lokale bygge- og anlægsvirksomhed HJ Huse i Kelstrup som sin primære samarbejdspartner i udviklingen af et nyt huskoncept, »Rockzero huset«.

Rockzero er et nyt vægsystem, der integrerer isoleringen direkte i den byggetekniske konstruktion. Eller sagt på en anden måde: Væggen er isoleringen og isoleringen er væggen.

- Det er intet mindre end en revolution i måden at bygge huse på. Vi er meget glade og stolte over, at Rockwool har valgt os som deres væsentligste samarbejdspartner i bygningen af disse huse, som vi ser store perspektiver i, siger direktør i HJ Huse John Møller Jensen.

Firmaet er i øjeblikket ved at bygge et hus i Vemmelev efter det nye princip.

- Det er meget lette materialer at bygge med. Ikke noget med tunge indervægge, der skal hejses på plads. Udenpå den isolerende væg kommer der mursten og indvendigt gipsplader, siger John Møller Jensen.

Rockzero huset opfylder kravene til konceptet »Nearly zero energy« uden installering af yderligere energiteknologi som for eksempel solceller.

Det betyder, at energiomkostninger i huset er meget lave.

Det var i starten firmaet Hus Compagniet, at Rockwool samarbejdede med om konceptet, men de har trukket sig, oplyser John Møller Jensen.

Han mener, at det kan skyldes, at det ikke passede ind i dette firmas koncept, at Rockzero-husene er mellem 100.000 og 150.000 kroner dyrere at bygge end almindelige parcelhuse.

- Men denne ekstraudgift kan jo tjene sig ind via et lavere energiforbrug, siger John Møller Jensen.

HHan satser på, at firmaet kommer til at bygge flere huse i den geografiske radius på 70 kilometer fra Slagelse, som firmaet har valgt at gøre til sit arbejdsområde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk