19. oktober 2019
Togulykken på Storebæltsbroen onsdag morgen kostede otte mennesker livet. Yderst tragisk, lyder det fra såvel borgmester som beredskabschef. Foto: Scanpix
gallery icon

Se billedserie

Togulykken på Storebæltsbroen onsdag morgen kostede otte mennesker livet. Yderst tragisk, lyder det fra såvel borgmester som beredskabschef. Foto: Scanpix
Foto: Søren Nielsen/Tim K. Jensen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale brandfolk tog del i aktion: Flere kommunalt ansatte med på ulykkestog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale brandfolk tog del i aktion: Flere kommunalt ansatte med på ulykkestog
Opdateret 03. januar 2019 kl. 09:35
Slagelse - 03. januar 2019 kl. 06:05
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Otte af 131 passagerer på et lyntog mod Sjælland onsdag morgen blev dræbt, og ulykken på Storebæltsbroen resulterede ydermere i 16 tilskadekomne, ligesom broen blev lukket i timerne efter.

arrow Læs også: Tog over Storebælt kører tidligst torsdag formiddag

- Det er meget tragisk, beskriver konstitueret beredskabschef Michael Djervad, Slagelse Kommune, der også sendte medarbejdere af sted, da ulykken indtraf.

Det i regi af Storebæltsberedskabet, hvor Slagelse Kommune onsdag morgen stillede med 12 mand af de i alt 50, der deltog.

- Der ligger en mødeplan for sådanne hændelser. Og her assisterer Slagelse med Storebæltsberedskabet. Det handler om det særlige bane-vej-køretøj, som holder i Korsør. I alt er der 12 mand af sted inklusive en indsatsleder og en koordinerende holdleder, siger Michael Djervad, der ikke selv var til stede på ulykkesstedet på den del af lavbroen, der ligger tættest Nyborg.

Den lokale styrke, hvoraf ti er brandfolk fra Korsør, assisterede, som proceduren tilskriver. De forlod stedet efter par timer, hvorefter turen gik tilbage til Sjælland.

Ifølge borgmester John Dyrby Paulsen (S) er det yderst alvorligt og ganske tragisk, hvad der er sket. Han sendte onsdag sine kondolencer til ofre, pårørende og tilskadekomne, men havde også sit fokus rettet mod kommunens egne medarbejdere, hvoraf syv var med på toget.

- Vi har mange medarbejdere, der normalt bruger toget, og med det pågældende onsdag morgen havde vi syv. Dem har vi selvfølgelig været bekymrede for. Én er kørt til sygehuset med overfladiske skrammer, oplyser borgmesteren, hvis stab ved ulykker som disse har flere ting at sikre.

- Vi har jo skullet sørge for, at ikke pårørende tror, at deres familiemedlemmer er på arbejde, hvis noget andet og alvorligt er tilfældet. Alle har det heldigvis godt efter omstændighederne, selv om det da også er en oplevelse, der skal tales om og bearbejdes, siger han.

Han fortæller samtidig, at det, der nu er hændt, absolut ikke må ske igen.

- Det må ikke være sådan, at man skal frygte at sætte sig ind i et tog i Danmark, fordi man ikke ved, om man når frem. Stakkels mennesker, lyder det endvidere fra borgmesteren, som sammen med den øvrige beredskabskommission nøje følger udviklingen i sagen.

- Der er seks mennesker, der er døde. Det er meget alvorligt. Nu venter vi evalueringen, for det må selvfølgelig ikke ske i fremtiden, slutter han.

Læs meget mere om ulykken i torsdagens Sjællandske

Opdatering torsdag kl. 09:35: Dødstallet i indledningen af denne artikel er opdateret til otte personer. Da artiklens personer blev interviewet var det kendte antal seks personer.

arrow Vidne til togulykke: Vi blev nødt til at træde over de døde
02. januar 2019 kl. 17:56 Opdateret: kl. 17:58
arrow 12 timer efter togulykke: Ofre endnu ikke identificeret
02. januar 2019 kl. 15:31 Opdateret: kl. 15:32
arrow DB Cargo hårdt ramt: Havde ansatte på begge ulykkestog
02. januar 2019 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:23

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk