19. oktober 2019
Som noget nyt tilbyder Body In Balance i Slagelse kurser i selvforsvar målrettet kvinder. Trænings- og sundhedscenteret hævder nemlig, at flere kvinder i Slagelse er utrygge ved at færdes i det offentlige rum - for eksempel her i tunnelen ved Slagelse Station. Men det tager lang tid at lære selvforsvar, lyder kritik fra Slagelse Selvforsvarsklub. Foto: Fleur Sativa
Som noget nyt tilbyder Body In Balance i Slagelse kurser i selvforsvar målrettet kvinder. Trænings- og sundhedscenteret hævder nemlig, at flere kvinder i Slagelse er utrygge ved at færdes i det offentlige rum - for eksempel her i tunnelen ved Slagelse Station. Men det tager lang tid at lære selvforsvar, lyder kritik fra Slagelse Selvforsvarsklub. Foto: Fleur Sativa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinder er utrygge: Nyt kursus skal løse problemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinder er utrygge: Nyt kursus skal løse problemet
Slagelse - 12. april 2019 kl. 06:00
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er mørkt, og bagfra kommer lyden af skridt tættere og tættere på. Hvis scenariet giver dig hjertebanken, slutter dit cpr-nummer med stor sandsynlighed på et lige nummer.

Det mener i hvert fald trænings- og sundhedscenteret Body In Balance i Slagelse, der af netop denne grund har oprettet et nyt kursus i selvforsvar - kun for kvinder.

Flere og flere fortæller nemlig, at de frygter at færdes i det offentlige rum, siger instruktør Henrik Lund:

- Vi har en kundegruppe, der består af cirka 80 procent kvinder, og her oplever vi en stigende tilbagemelding på, at vores kunder ikke føler sig trygge, fortæller han og bemærker, at Body In Balance normalt tilbyder blandt andet yoga, spinning og fysioterapi.

På det nye kursus kan kvinder hver onsdag derfor både lære at forsvare sig selv og læse en situation, hvor de bliver passeret op af en fremmed.

Pensum, der er til at lære på bare otte undervisningsgange, fortæller instruktør Henrik Lund.

Men at sælge selvforsvarskurser målrettet kvinder, som på grund af frygt ønsker at forsvare sig, er det samme som at sælge dem en falsk forsikring, mener formand for Slagelse Selvforsvarsklub, Dani Johansson.

- Det tager meget lang tid at lære at forsvare sig med de rette teknikker. Og det er heller ikke mit indtryk, at flere kvinder har et ønske om at lære selvforsvar, siger han til Sjællandske.

- Men at spille på frygten er da et smart trick til at sælge et selvforsvarskursus, tilføjer klubformanden.

Sidste år indgav borgere i Slagelse Kommune imidlertid 377 anmeldelser om vold til Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi. Det svarer til en stigning på 113 procent siden 2010, hvor der blev indgivet 187 anmeldelser, viser tal fra Rigspolitiet.

Og blandt andet af den grund mener Body In Balance i Slagelse, at flere kvinder end tidligere frygter at færdes i det offentlige rum.

- Så er der den ene dag et skyderi ved sygehuset og den anden dag et røveri ved kiosken. Det snakker folk jo om. Og så hører vi flere kvinder sige: »Jeg er faktisk heller ikke tryg,« fortæller instruktør Henrik Lund, der desuden oplyser, at det nye kursus er blevet taget godt imod:

- Vi har fået rigtig mange gode tilbagemeldinger på det allerede. Og flere siger, at »det var på tide,« fordi selvforsvar målrettet kvinder ikke er noget, man ser mange andre steder, forklarer Henrik Lund.

Men træneren forstår også godt kritikken fra Slagelse Selvforsvarsklub:

- Det er klart, at jo flere gange, man træner, jo mere kan man, og jo bedre sidder det fast, fortæller han til Sjællandske, men pointerer:

- Formålet med kurset er at øge trygheden og give basis-forståelse for selvforsvar. Og hvis bare der sidder en lille del fast, så har vi gjort en forskel, siger Henrik Lund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk