1. oktober 2020
I dag starter retssagen mod den 53-årige mand, der ifølge politiet kvalte 32-årige Morten Skou med sine bare næver tilbage i december. Han tiltales for fire forhold.
I dag starter retssagen mod den 53-årige mand, der ifølge politiet kvalte 32-årige Morten Skou med sine bare næver tilbage i december. Han tiltales for fire forhold.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvalte 53-årig sit offer med vilje? Drabssag starter i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvalte 53-årig sit offer med vilje? Drabssag starter i dag
Slagelse - 31. maj 2018 kl. 05:50
Af Carsten Lysdal

Drabet på 32-årige Morten Skou den 27. december sidste år trak i den grad overskrifter. Siden har hans pårørende, familie, venner og offentligheden forsøgt at blive klogere på, hvad der reelt skete, da den nu dræbte angiveligt røg i karambolage med en 53-årig mand på Svenstrupgaard ved Korsør. En nu varetægtsfængslet og tidligere voldsdømt herre, der netop i dag tiltales for manddrab.

arrow Læs også: Fortvivlet mor inden ankesag: - Min søns drabsmand bør aldrig komme ud

Det gør han ved Retten i Næstved, hvor et nævningeting skal tage stilling til, dels om den 53-årige, der dagen efter drabet blev varetægtsfængslet, kan findes skyldig i drab. Dels om han i så fald dræbte den 32-årige Morten Skou med vilje eller ej.

Den 53-årige, der sidder i arresten i Slagelse, tiltales for fire forhold: brugstyveri af en bil, kørsel uden at have erhvervet kørekort, manddrab efter straffelovens §237 og vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter med døden til følge.

De sidste to forhold er dem, der sættes ekstra fokus på. Det allersidste er blot et forhold, der er taget med i anklageskriftet, såfremt retten ikke skulle finde den 53-årige skyldig i decideret manddrab.

I anklageskriftets fjerde forhold tiltales manden for ved vold i form af en armlås at have holdt fast om halsen på Morten Skou, hvorved offeret afgik ved døden som følge af kvælning.

- Det er vigtigt at have begge forhold dækket ind i anklageskriftet, fortæller senioranklager Anne Marie Fink, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Retsmøderne finder sted i dag torsdag samt mandag og torsdag i næste uge.

arrow Drabsmands ankesag er nu berammet
12. juni 2019 kl. 11:15 Opdateret: kl. 14:27
arrow Husker du 2018 i Korsør? Få hjælp her:
28. december 2018 kl. 07:27 Opdateret: kl. 17:10
arrow Kvalte sit offer: Drabsmand vil frifindes
07. november 2018 kl. 05:00 Opdateret: kl. 22:13
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk