20. juni 2021
Den Martime Kulturuge 2021 med blandt andet masser af havneaktiviteter inklusiv nyskabelsen Maritim Folkemusik Festival er aflyst som følge af coronarestriktionerne. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Den Martime Kulturuge 2021 med blandt andet masser af havneaktiviteter inklusiv nyskabelsen Maritim Folkemusik Festival er aflyst som følge af coronarestriktionerne. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturuge og musikfestival aflyst - men flådestation klar med åbent hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kulturuge og musikfestival aflyst - men flådestation klar med åbent hus

For kostbart og bøvlet at holde Maritim Kulturuge i uge 34. Flådestation Korsør søger at gennemføre åbent hus lørdag den 28. august. FGU overvejer debat og aktiviteter på Værftet.

Slagelse - 18. maj 2021 kl. 09:10
Af Helge Wedel

De gældende corona-restriktioner for større arrangementer gælder frem til 31. august. Og dermed også for årets udgave af Maritim Kulturuge tilsat nyskabelsen Maritim Folkemusik Festival - tidligere kendt som Shantyfestival - i uge 34 fra den 23 til den 29. august. Begge dele er nu aflyst, oplyser Preben Jensen fra styregruppen. Det bliver dermed som med så meget andet to år i træk, at corona sætter en stopper for store publikumsarrangementer.

- Det vil koste os mindst 120.000 kroner ekstra til afspærringer og mandskab til at tjekke coronapas, ligesom publikum skal holdes adskilt i grupper på højest 1000. Det kan bare ikke lade sig gøre, siger Preben Jensen.

Han tilføjer, at planlægningen med den nye musikfestival var nået så langt, at der skulle spilles fra en scene i centrum af Korsør fredag i forbindelse med City Evening og om lørdagen fra en scene på Korsør Fæstning.

- Vi holder generalforsamling i Maritim Kulturuge i eftersommeren, hvor alle er velkomne til at deltage og ikke mindst komme med indspark til planlægningen og arbejdet i styregruppen, siger Preben Jensen.

Åbent hus på flådestation

På Flådestation Korsør har man ikke opgivet tanken om at gennemføre den store publikumsbegivenhed med åbent hus lørdag den 28. august.

- Vi satser på at holde åbent hus lørdag den 28. august, såfremt covid-19-restriktionerne gør det muligt, siger chef og garnisonskommandant på Flådestation Korsør John M. Nielsen til Sjællandske. Han noterer, at restriktioner og muligheder ændres hele tiden, ligesom der er over tre måneder til det åbne hus lørdag den 28. august.

Folkemøde?

Om alle dele af det Maritime Folkemøde i forbindelse med den Martime Kulturuge ligesom i 2020 helt forsvinder i 2021, er endnu ikke helt afgjort.

- Det er endnu ikke besluttet, om FGU vil afvikle aktiviteter på og omkring Værftet, siger Gert Møller, dirketør for FGU Syd- og Vestjsælland.

Han tilføjer, at publikumsantal nemt kan styres ved ophold for eksempel indendørs på Værftet ved mulige maritime debatter eller andre arrangementer.

- Vi har forståelse for, at det har været nødvendigt at aflyse den Maritime Kulturuge grundet de nuværende regler, for det kræver vild meget planlægning, så derfor har en beslutning nu været nødvendig, siger Gert Møller.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk