26. september 2020
En af Bagerkompagniets forretninger ligger i Priorgade. Ifølge Sjællandskes oplysninger er det dog snart slut. Foto: Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

En af Bagerkompagniets forretninger ligger i Priorgade. Ifølge Sjællandskes oplysninger er det dog snart slut. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krav for millioner truer selskab bag bagerbutikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krav for millioner truer selskab bag bagerbutikker
Slagelse - 19. juni 2018 kl. 08:00
Af Carsten Lysdal

Kreditorer og kurator varsler retligt efterspil over for overtagerne af bager Dan Mejsners livsværk. Hovedpersonen, der i dag skylder ni millioner kroner væk, føler sig ført bag lyset af selskabet MBC+T Engros, der heller ikke sørger for betaling af medarbejdere til tiden.

arrow Læs også: Kortvarigt bagereventyr nu endeligt afsluttet

Det fortæller flere såvel nuværende som tidligere medarbejdere til Sjællandske, som i dag tirsdag kan berette om en usikker fremtid.

»Mejsners«-bagerbutikkerne har skiftet navn, efter at selskabet MBC+T Engros overtog fuldstændigt ved årsskiftet. I dag hedder de »Bagerkompagniet« og har til huse i såvel Slagelse som Glumsø, Marielyst og Nykøbing Falster. Direktør Carsten Forsberg bekræfter dog, at man lukker i Nykøbing Falster.

- Jeg er ved at skabe mig et overblik over, hvad der foregår. Jeg kan dog sige, at netop den butik ikke genåbner, siger direktøren, som ifølge Sjællandskes oplysninger er blevet tvunget ud grundet manglende huslejeindbetalinger, hvilket er tilfældet flere steder.

I Marielyst er huslejen også udeblevet.

- Men det er der styr på, siger direktøren.

Sjællandske erfarer dog, at også andre butikker er på vej til at lukke. Blandt andet den i Priorgade i Slagelse, hvor Dan Mejsner hidtil kørte sin hovedforretning, indtil han røg i kulissen. Det sker i denne uge, oplyses det.

Selskabet, der i maj åbnede stor forretning på Slagelse Station, har også lukket butikken i Korsør efter få måneder.

Alt i alt ser det ud til at krakelere for Bagerkompagniet, som ifølge Dan Mejsner har snydt ham. Det samme mener kuratoren, der varetager hans konkursbo.

- Han er blevet kørt ud på et sidespor, og de har overtaget det hele. Men det har de åbenbart ikke kunnet finde ud af, siger kurator Lene Andersen, der i øjeblikket slås med MBC+T's advokat om dokumentation for de aktiver, der formelt ejes af Dan Mejsner, men bruges i flere af selskabets bagerbutikker.

- De aktiver, vi skændes om, er i brug i Bagerkompagniets forretninger. De siger, de har overtaget dem via en mellemregning, men de mangler stadig at indsende dokumentation, lyder det fra kuratoren.

arrow Brormand fører bagerdrøm videre
14. juli 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:53
arrow Bagerkonkurs synes uundgåelig
30. juni 2018 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:21
arrow Samtlige 40 medarbejdere fyres
23. juni 2018 kl. 06:10 Opdateret: kl. 08:19
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk