13. december 2019
- Hvad siger De, udbrød tante Møhge indtil flere gange, da avisen spurgte, om hun skulle i banken.
gallery icon

Se billedserie

- Hvad siger De, udbrød tante Møhge indtil flere gange, da avisen spurgte, om hun skulle i banken.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Korsbæk genopstod i Skælskør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korsbæk genopstod i Skælskør
Slagelse - 11. august 2019 kl. 14:50
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var næsten som at træde ind i en tidsmaskine, da Skælskør i små tre timer lørdag blev omdannet til Korsbæk i anledning af Matador-dagen. De elskelige skikkelser fra den udødelige tv-serie genopstod for en stund, og mange af dem både lignede og talte som figurerne i tv-serien.

- Jeg kan melde, at en del uvorne knægte render rundt og laver ballede. Men jeg skal nok få sat en stopper for dem, lød det stålsat fra Sofus Betjent, som »patruljerede« på Algade.

Her var der også en kortege af herlige veteranbiler, som havde deres storhedstid fra 1929 til 1947.

Kikkede man godt efter, var de fleste kendte ansigter til stede: Jørgen Varnæs, som afholdt konservativt vælgermøde, Grisehandleren med sin »Kvik« og naturligvis også Tante Møghe og Misse, som avisen mødte uden for Korsbæk Bank:

- Er det fra Korsæk Tidende? Har De skrevet pænt om mig til min runde fødselsdag, ville hun vide.

Da hendes hørelse som bekendt ikke er den bedste, overhørte hun svaret og gik direkte videre til at beklage sig over flere bygninger, som efter hendes mening burde rives ned, da de skyggede fælt for udsigten.

Eftersom vi stod foran banken, ville avisen høre, om fruen skulle i banken og låne penge, da udlånsrenten var helt nede omkring de 21 procent.

- Du godeste, nej! Jeg skal aldeles ikke låne penge - Fernando har skam sørget for mig, fastslog hun, før hun kommanderede datteren Misse til at skubbe kørestolen videre.

Avisen kom forbi Violets danseskole, hvor der både blev øvet vals og tango til inciterende toner fra et forstemt klaver - og lidt længere nede ad gaden sad grisehandleren og læste seneste nummer af Korsbæk Tidende, mens hunden Kvik holdt øje med eventuelle tyskere.

Jo, alt var ved det gamle i Korsbæk, hvor vejret artede sig og der var en fantastisk god og hyggelig stemning, hvor alle naturligvis var »De's«.

Sjællandske har tidligere omtalt, at DR har fremsat et økonomisk krav til arrangørerne af Matador-dagen - et krav, som mange borgere ikke finder helt rimeligt, da dagen i store træk bæres af frivillige hænder, og DR modtager licens-betaling. Men tovholder Vibe Larsen anerkender DRs krav:

- Matador er jo DRs guldæg, og ligesom musikere skal have penge for deres sange, så gælder det også for varemærket Matador, siger hun. Hvor meget, DR har forlangt, holder hun dog for sig selv.

- Jeg kan sige så meget, at det er en rimelig aftale, vi har indgået med DR, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk