20. november 2018
Bager- og konditorfamilien bag Sejers Konditori i Sorø åbner også i Slagelse. Her er det Martin og Pia Larsen med børnene Thobias på syv år og Lærke på fem.
Bager- og konditorfamilien bag Sejers Konditori i Sorø åbner også i Slagelse. Her er det Martin og Pia Larsen med børnene Thobias på syv år og Lærke på fem.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konditorfamilie klar med prisvindende bagværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konditorfamilie klar med prisvindende bagværk
Opdateret 07. november 2018 kl. 08:29
Slagelse - 07. november 2018 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til juni er det 12 år siden, at Pia og Martin Larsen fra Sorø åbnede Sejers Konditori. Og nu synes parret, at det er på tide at åbne endnu en forretning, om end beslutningen blev truffet på ganske få dage.

arrow Læs også: Genåbnet bager lukker efter kort tid: Sorø-konditor på vej

- Det gik meget hurtigt. Der gik ikke mere end et par dage, smiler 35-årige Pia Larsen, som sammen med sin bagende husbond, 39-årige Martin Larsen, slår brød op i Priorgade i Slagelse fra den 1. december.

Det sker i forretningen, som i løbet af de seneste år har haft tre navne - Mejsner's Bageri, Bagerkompagniet og senest La Farine, som lukkede i forrige uge - og ifølge de to nye indehavere skal der nu skabes ro om butikken.

- Vi ved, at der har været lidt hernede, men hvor meget det drejer sig om, ved vi ikke. Vi vil dog gerne beholde begge ben på jorden, så vi håber, det bliver godt, fortæller de to, som har en søn og en datter i skikkelse af syvårige Thobias og femårige Lærke.

Sejers Konditori har siden begyndelsen i 2007 udmærket sig ad flere omgange, særligt ved den seneste bagerdyst »Danmarks Bedste Brød og Kager«, hvor der godt nok ikke faldt førstepladser af, men så en andenplads og to tredjepladser.

Det henholdsvis i kategorierne »Danmarks Bedste Rugbrød«, »Danmarks Bedste Tørkage« og »Danmarks Bedste Fuldkornsbrød«.

Priser, som både bager Martin Larsen og den chocolatier-uddannede Pia Larsen, der egentlig begyndte i frisørfaget, gerne bryster sig af.

Ifølge de to, som har nok at se til frem mod åbningen i Slagelse, skal butikken i Priorgade også være producerende.

Planen er godt nok at få både kager og det, der ikke kan bages lokalt, fragtet fra Sorø.

- Men planen er også, at vi får sat en stenovn op og et arbejdsbord her i butikken. Det skal dufte af bageri, siger Martin Larsen, som indrømmer, at der skal lidt fra hånden - også udover brødprodukterne - hvis butikken skal stå klar til december.

Heldigvis, lyder det i kor, står deres øvrige medarbejdere på pinde for at hjælpe.

- De hjælper gerne til, men vi går også efter at få ansat nogle til at stå her. Det er også meningen, at der bliver ansat en bager, som primært skal høre til her, lyder det fra Martin Larsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk