21. oktober 2020
Sagen om Bagerkompagniet er langt fra slut.
Sagen om Bagerkompagniet er langt fra slut.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kompagnoner efter bagerkonkurs: Flere løgne i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kompagnoner efter bagerkonkurs: Flere løgne i retten
Slagelse - 07. december 2019 kl. 07:13
Af Carsten Lysdal

Da selskabet bag konkursramte Bagerkompagniet, MBC+T Engros, i juni 2018 gik konkurs efter få måneders reelt virke, var det starten på et længere forløb med tvister og uenigheder ledelsen imellem. I dag lyder gælden på syv millioner kroner.

arrow Læs også: Medarbejdere i konkursramt bagerselskab: - Ingen tvivl om hvem der styrede

De tre ledende skikkelser, Carsten Forsberg, Søren Hansen og Michael Clausen, blev for nylig pålagt to års konkurskarantæne for »groft uforsvarlig forretningsførelse«, men med den kendelse synes det retlige efterspil slet ikke slut.

De to førstnævnte beskylder Michael Clausen for at lyve i retten, fordi han under et retsmøde i september anførte, at selskabet ved overtagelsen af tidligere og konkursramte bager Dan Mejsners forretninger, havde foretaget køb af aktiver i sidstnævntes konkursbo for en halv million kroner og efterfølgende solgt sagerne lige før konkursen uden former for dokumentation.

Det afviser Søren Hansen og Carsten Forsberg dog og mener i øvrigt, at Michael Clausen alene løj for at inkriminere dem. Hvilket sidstnævnte ikke mærkeligt afviser. Kurator afviser også Clausens fremlægning i retten.

Det er dog ikke den eneste forklaring, der sås tvivl om. Således har Michael Clausen også fortalt i retten, at han »blot« var rådgiver i MBC+T Engros, som han var med til at starte i 2017.

Hverken direktør Carsten Forsberg eller kompagnonen Søren Hansen har imidlertid hyret ham. Heller ikke tidligere bager Dan Mejsner, som i dag sidder tilbage med en gæld på 17 millioner kroner efter - på godt dansk - at være gået på røven i starten af 2018. Med MBC+T på sidelinjen.

Netop Dan Mejsner mener, at han er blevet røvrendt af selskabet, og særligt Michael Clausen, der ikke bare videreførte den konkursramte Mejsners forretninger, men også var en væsentlig spiller inden da.

Michael Clausen bliver endvidere af medarbejdere beskrevet som »ham, der styrede foretagendet«, hvilket også indikeres i hans autosignaturer i mails, hvor han benævner sig selv som »ejer« og »direktør«, selv om den retmæssige direktør var Carsten Forsberg.

- Der var ingen tvivl om, hvem der ledte, fortæller en tidligere, kortvarig leder i Priorgade i Slagelse, Anni Madsen, men henvisning til netop Michael Clausen.

- Han har ofte irettesat og fortalt, hvordan tingene skulle gøres. Det gjorde han også på personalemøder, siger Anni Madsen om tiden under MBC+T Engros.

Hun har arbejdet for Dan Mejsner i flere år.

arrow Intern splid efter bagerkrak: Beskyldes for at lyve i retten
23. november 2019 kl. 07:30 Opdateret: kl. 08:00
arrow Konkursramt rådgav tidligere borgmester
14. november 2019 kl. 06:15 Opdateret: kl. 09:01
arrow Konkurs-ledelse beskylder hinanden for at lyve
13. november 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 20:32
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk