15. oktober 2019
Formanden for Nærradio Korsør, Rene Andersen, har gjort forvaltningen opmærksom på, at det får konsekvenser for produktionen, hvis radioen mister 30.000 kroner i tilskud. Beslutningen falder dog først tirsdag. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Formanden for Nærradio Korsør, Rene Andersen, har gjort forvaltningen opmærksom på, at det får konsekvenser for produktionen, hvis radioen mister 30.000 kroner i tilskud. Beslutningen falder dog først tirsdag. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil skære i radio-tilskud: - Gør det svært at realisere planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil skære i radio-tilskud: - Gør det svært at realisere planer
Slagelse - 01. december 2018 kl. 07:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nærradio Korsør, som også arbejder på at etablere sig i Skælskør, kan risikere at skulle klare sig med færre midler end i 2018, hvor de fik bevilliget et driftstilskud på 150.000 kroner af kultur- og fritidsudvalget.

Radioen har i år ansøgt om samme beløb, men på kultur- og fritidsudvalgets dagsorden på tirsdag fremgår det, at forvaltningen indstiller til, at radioen skal klare sig med 30.000 kroner mindre - altså 120.000 kroner.

Og det falder ikke i god jord hos formand for Nærradio Korsør Rene Andersen.

- Jeg er ikke tilfreds med indstillingen, og jeg havde i den grad gerne set, at man landede på 150.000 kroner som sidste år. Men nu må vi se, hvad de beslutter, lyder det fra Rene Andersen.

Og skulle udvalget beslutte, at 120.000 kroner rækker, vil det få en betydning for de planer, som formanden har med radioen.

- Mister vi 30.000 i tilskud vil det blive vanskeligt at skrue op for volumen, for det koster at drive en god radiostation, og det er da klart, at vi ikke kan lave lige så god lokalradio med 30.000 kroner mindre, og det vil gøre det svært, at realisere alle vores planer, fortæller Rene Andersen, der selv har taget kontakt til forvaltningen.

Radioen får også et tilskud fra Kulturministeriet.

Der er omtrent 20 frivillige, der arbejder på at producere indhold, og radioen sender omtrent 37 timers radio ugentligt, og de overvejer at skrue tiden op til 60 timer om ugen.

Skælskør-redaktionen har allerede haft de første programmer i æteren.

Programmerne er produceret af Bent Rasmussen, men Rene Andersen kan løfte sløret for, at flere kvindelige stemmer snart vil flyde ud af højtalerne.

- Vi har lige lært Josephine op, som gerne vil lave et program, der indeholder musik, omtaler og forskellige interviews i Skælskør og Korsør, plus der er tre piger, som er ved at udarbejde et oplæg om et program, der tager udgangspunkt i hele lokalområdet, fortæller formanden.

Han understreger, at de nye programmer netop er en udløber af, at man gerne vil Skælskør noget mere.

Men det er ikke det eneste, der arbejdes på. I 2019 er det nemlig planen, at der skal trækkes et nyt kabel fra senderen, så man opnår et bedre signal - og i Korsør arbejdes der på at få lagt radioen over på en TV-kanal.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk