11. juli 2020
Holmegaardshuset og særligt stedets forstander er blevet kritiseret den seneste tid. Slagelse Kommune overvejer omfanget af brugen af stedet, men stopper ikke samarbejdet, lyder det.
Holmegaardshuset og særligt stedets forstander er blevet kritiseret den seneste tid. Slagelse Kommune overvejer omfanget af brugen af stedet, men stopper ikke samarbejdet, lyder det.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune overvejer brug af omstridt opholdssted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune overvejer brug af omstridt opholdssted
Slagelse - 26. juni 2019 kl. 11:28
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods massiv kritik er det ikke slut med anbringelser på opholdsstedet Holmegaardshuset i Fensmark for Slagelses vedkommende. Det slår børne- og ungedirektør Vini Lindhardt fast, efter at opholdsstedet på det seneste har været under heftig beskydning. Igen.

arrow Læs også: Slagelse snart klar med sit eget opholdssted

For tre år siden var der tale om en nogenlunde enslydende kritik af forholdene på stedet, der til forskel fra i dag gav udslag i, at kommunen afbrød samarbejdet for en stund. Det samme sker ikke i dag.

- Men vi forsøger i stigende grad at bruge tilbud andre steder også, siger Vini Lindhardt, der dengang efter en pause i visiteringen til stedet genoptog samarbejdet, da rapport fra Socialtilsyn Øst sagde, at alt var i orden.

- Vi er desuden hele tiden inde i konkrete sager, hvor vi ser på, hvad der er bedst for familierne, lyder det.

Få tilbud at vælge imellem
Hun påpeger endvidere, at konkurrencen på området ikke er synderligt stor. Således bruger Slagelse Kommune Holmegaardshuset og tilbud i såvel Odense som København.

- Og så etablerer vi et kommunalt tilbud i Havrebjerg med to lejligheder som direkte alternativ til familier, der ellers ville blive sendt til Holmegaardshuset, siger direktøren.

Slagelse havde i 2017 et samlet forbrug på Holmegaardshuset på 16 millioner kroner. Det år havde kommunen i alt 41 anbringelser og andre forebyggende foranstaltninger for børn, unge og familier. Året efter var der 24 af slagsen. Tendensen fortsætter i 2019.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk