26. januar 2020
Sådan ser den gule pastinak ud. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser den gule pastinak ud. Arkivfoto
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune advarer mod gul pastinak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune advarer mod gul pastinak
Opdateret 16. juli 2019 kl. 07:23
Slagelse - 16. juli 2019 kl. 06:15
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny »slyngel« har meldt sig i den danske natur. Gul pastinak hedder den, og den er også flyttet til Slagelse Kommune.

arrow Læs også: 6 planter i naturen som kan ætse og brænde din hud

- Lige nu får vi mange henvendelser om planten, som er i familie med bjørnekloen, og som kan give vabler og sår på huden.

Sådan skriver Slagelse Kommune på Facebook i et forsøg på at advare borgerne om planten.

- Vi bekæmper gul pastinak på legepladser og langs stier, hvor der er størst mulighed for, at mennesker kan komme i kontakt med den. Men den er ikke sådan at udrydde, og vi skal nok alle til at vænne os til at passe på gul pastinak, når vi bevæger os rundt i naturen, skriver informationsmedarbejder René Madsen fra kommunen.

Han opfordrer til, at borgere, der observerer planten, fortæller det til kommunen via »Giv et praj«-linket på kommunens hjemmeside.

Hvad der skulle være en hyggelig tur i den lokale Høng Skov blev forvandlet til et mareridt for flere elever fra de yngste klasser på Høng Privatskole.

Det skrev lærer på skolen Christian Løvenbalch Jensen for nylig på Facebook, hvor han også advarer mod den giftige plante, gul vild pastinak, som eleverne kom i kontakt med på naturlegepladsen i Høng Skov.

Især en enkelt elev blev voldsomt forbrændt.

- Dagen efter udflugten kom det første udslæt, og hen over weekenden er flere kommet til. Én elev er det gået særligt slemt ud over, konstaterer Christian Løvenbalch Jensen:

- Desværre opdagede vi for sent, at det vrimlede med vild pastinak, der er en giftig plante med gule blomster, som havde bredt sig over hele området ved naturlegepladsen.

Skolen kontaktede Naturstyrelsen for at gøre opmærksom på problemet, og umiddelbart efter sendte styrelsen folk ud, som fjernede de invasive planter. Naturstyrelsen har også lagt en advarsel mod vild pastinak ud på egen hjemmeside:

- Lige nu er det højsæson for vild pastinak, der kan findes mange steder i de statslige naturområder. Naturstyrelsen advarer mod at komme i berøring med planten, der kan udløse betydelige allergiske reaktion.

- Normalt nøjes vi med at advare mod planten, men den er ikke velkommen på en legeplads, hvor vi inviterer børn til at opholde sig. Derfor har vi fjernet den ved naturlegepladsen i Høng Skov, skriver Jens Peter Simonsen, skovrider ved Naturstyrelsen Midtsjælland.

arrow Gul, grøn og giftig
06. juli 2019 kl. 18:00 Opdateret: kl. 14:56

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk