3. juli 2020
Jesper Thomas Nielsen åbnede og bød velkommen til en klima-debat på Kapeldepotet. Et af budskaberne var, at vi som forbrugere skal købe mere lokalt, så vi skærer en række led af processen med at få fragtet varerne.
gallery icon

Se billedserie

Jesper Thomas Nielsen åbnede og bød velkommen til en klima-debat på Kapeldepotet. Et af budskaberne var, at vi som forbrugere skal købe mere lokalt, så vi skærer en række led af processen med at få fragtet varerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimadebat på Kabeldepotet: - Er der politisk vilje i Slagelse Kommune?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimadebat på Kabeldepotet: - Er der politisk vilje i Slagelse Kommune?
Slagelse - 10. september 2018 kl. 07:30
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cigaretskodder, pant på plastic og en basal ændring i måden vi tænker på. Det var flere af de emner, der blev taget op blandt borgerne i Korsør, da kunstneren Jesper Thomas Nielsen alias Jethoni bød inden for i Kapeldepotet til en snak om klimaet.

Og rammen var sat, da Kapeldepotet lige nu huser en udstilling af netop Jethoni, der hedder »Please, protect out planet«.

En udstilling, der tager udgangspunkt i klimaforandringer og klimasyndere. Meget af kunsten er lavet af ting, han har samlet op på sin vej, eksempelvis smøgpakker, som er med til at belaste naturen.

Til anledningen havde han inviteret byrådsmedlem Anne Bjegvang (S), og da klokken slog 13.00, var flere veloplagte borgere mødt op til en snak om, hvordan man lokalt kan gøre noget for de igangværende klimaforandringer.

Og allerede fra starten af mødet var der konsensus om, at det handler om en generel ændring i måden, vi som mennesker tænker og forbruger på.

Jethoni lagde ud med et oplæg, der kredsede om , at vi som borgere bør tage udgangspunkt i det lokale.

- Hvis vi i højere grad begynder at tænke det lokale ind i måden, vi handler og forbruger på, vil det først og fremmest betyde, at vi springer en række led over i forhold til transport af varer, hvilket nedsætter CO2-udspillet, plus det kan åbne for flere arbejdspladser, lød det blandt andet fra kunstneren, der havde iført sig en t-shirt med budskabet: »Please protect our planet«.

Flere spørgsmål fra borgerne
Undervejs i debatten, der fandt sted samme dag som den store klimamarch i de store byer, havde de fremmødte rig mulighed for at stille de spørgsmål til både til Anne Bjegvang og Jethoni.

En af de borgere, der greb chancen, var Torben Kamersgaard, der spurgte byrådsmedlemmet, om der er nok politisk vilje i Slagelse Kommune til at gøre noget ved klimaforandringer.

Og til det svarede Anne Bjegvang.

- Klima er selvfølgelig et punkt, der optager os, men de store tiltag er typisk nogle, der skal komme helt inde fra Christiansborg. Når det så er sagt, skal vi selvfølgelig overholde alle de love, der er om miljø i kommunen, og vi kan altid gøre det bedre end dem, der var her før os, lød svaret.

Endvidere opfordrede en anden af de fremmødte - Billy Jensen - til, at embedsmændene i højere grad kommer med ud, når der skal drøftes klima.

- Hvis en embedsmand ikke kan se idéen alligevel, jamen så når den aldrig op til politikeren, sagde Billy Jensen.

Og der kom samtidig en opfodring til medierne om, at der sættes mere fokus klimaet.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk