22. juni 2021
De første dele af den tidligere Korsør Margarinefabrik og efterfølgende Pakko Tryk er bygget i 1906. Hele det store fabrikskompleks, der er fuldt udlejet, er udbudt til salg for 11.9 mio. kroner. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

De første dele af den tidligere Korsør Margarinefabrik og efterfølgende Pakko Tryk er bygget i 1906. Hele det store fabrikskompleks, der er fuldt udlejet, er udbudt til salg for 11.9 mio. kroner. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt fabrik er steget i pris efter kommunen afviste at købe den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kendt fabrik er steget i pris efter kommunen afviste at købe den

Den tidligere Korsør Margarinefabrik og Pakko Tryk på Halsskovvej er udbudt til salg for 11.9 mio. kr., efter kommunen afviste at købe den for 10 mio. kr. Det store fabriksområde er med 14 lejere stort set fuldt udlejet.

Slagelse - 06. maj 2021 kl. 06:33
Af Helge Wedel

For nylig afviste økonomiudvalget på et lukket punkt at købe det store fabriksområde på Halsskovvej kendt af de fleste som Pakko Tryk eller tidligere Korsør Margarinefabrik for 10 mio. kroner. Et køb angiveligt begrundet i, at kommunen efterfølgende kunne udvikle fabriksområdet til nye boligområder. Men politikerne sagde nej.

Nu har ejeren af fabrikken Schur Finance A/S bedt Nordicals om at sælge den.

Erhvervsmægler Christian S. Christiansen oplyser, at udbudsprisen er sat til 11,9 mio. kroner for ejendommen med et samlet grundareal på 34.943 kvadratmeter og i alt 12.485 kvadratmeter bygningsmasse, hvoraf den langt overvejende del er lager/produktionshaller. Fabrikken er bygget i 1906.

Christian S. Christiansen fortæller, at det ikke kun er det private boligmarked, der er god gang i.

- Vi oplever generelt stor efterspørgsel på lager/logistik- og produktionsejendomme. Vi ser ser flere investorer søge mod Vestsjælland og i særdeleshed Slagelse Kommune, som er vækstmotor. Hertil er der generelt mangel på egnede og velbeliggende lager og logistikejendomme til leje i markedet, siger Christian S. Christiansen.

Det meste udlejet

Aktuelt er det meste udlejet i det store fabriksområde. Ejendommen sælges da også som investeringsejendom med overtagelse af de ialt 14 lejere, der har lokaler på fabrikken.

- Alle regulære arealer i ejendommen er i brug, men der nogle - primært i den »gamle« hovedbygning som står meget »rå« i deres aptering og som derfor ikke udbydes til leje, men efter istandsættelse vil de også kunne indtænkes - enten til en køber med bruger-motiv eller som udlejning, siger Christian S. Christiansen.

Løbende udbygget

Siden opførslen af den første del af margarinefabrikken i 1906 er den løbende udbygget. I emballagefabrikken Pakko Tryks storhedstid med store haller til de lange trykmaskiner, der blandt andet klarede fire-farve-tryk på emballage til mange af Legos produkter. Også tryk på låg til margarinebægre blev udført på fabrikken, som var og er et industrihistorisk vartegn gennem mere end 100 år på Halsskov. Størstedelen af korsoranerne havde eller har stadig et forhold til fabrikken- enten fordi de selv arbejdede der, eller fordi de kendte nogen, der gjorde. De seneste udbygninger skete i 2001.

Ifølge Christian S. Christiansen får en køber rigtig mange kvadratmeter for prisen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk