22. oktober 2019
Uddeler Esben Bruun-Schmidt og bestyrelsesformand Anita Sørensen har kæmpet en brav kamp for den lokale pengeautomat i byen - men ingen ønsker tilsyneladende at drive den videre.
gallery icon

Se billedserie

Uddeler Esben Bruun-Schmidt og bestyrelsesformand Anita Sørensen har kæmpet en brav kamp for den lokale pengeautomat i byen - men ingen ønsker tilsyneladende at drive den videre.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampen om hæveautomat er slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampen om hæveautomat er slut
Slagelse - 21. maj 2019 kl. 06:05
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt tyder på, at pengeautomaten i Kirke Stillinge lukker og slukker på torsdag - den er ganske enkelt for dyr i drift. Sydbank tilbyder endda at forære den væk - kvit og frit - hvis andre ønsker at drive den videre.

- Det er meget generøst, at Dagli´Brugsen tilbyder, at der ikke skal betales husleje for pengeautomaten. Men huslejen er kun cirka en femtedel af de udgifter, der er ved hæveautomaten, siger afdelingsleder i Sydbank, Bitten Dahl Carstensen til Sjællandske mandag eftermiddag.

Dermed ser det sort ud for pengeautomatens fremtid i Kirke Stillinge, som efter planen bliver taget ned på torsdag.

- Men hvis der er andre, der vil drive hæveautomaten videre, så vil vi gerne forære dem automaten kvit og frit, lyder tilbuddet fra afdelingslederen.

Her skal interesserede dog ikke regne med, at der i så fald vil være penge tilbage i automaten.

Som avisen skrev lørdag, tilbød Dagli'Brugsen, at Sydbank kvit og frit kunne bruge butikkens lokaler til automaten - og dermed spare 2000 kroner om måneden i husleje. Men det er desværre ikke nok til, at Sydbank vil genoverveje beslutningen om at lukke den.

- Automaten havde et underskud sidste år på cirka 120.000 kr. Som vi har sagt tidligere, så er brugen af hæveautomaten faldet støt, og automaten har givet underskud siden 2015, siger Bitten Dahl Carstensen, som sammenligner hæveautomatens skæbne med en lille slagterbutik:

- Vores vaner ændrer sig jo. Helt ligesom der i dag knap nok er slagtere, da mange køber kød i supermarkederne, så er en hæveautomat en lille forretning, der skal leve af at have kunder.

Og det kan ikke nægtes, at danskernes brug af elektroniske pengeoverførsler nærmest er eksploderet de senere år. Og dermed mindskes behovet for automater tilsvarende.

- Vi indretter hele tiden vores tilbud efter kundernes efterspørgsel, herunder tilbyder vi en lang række alternativer til kontanter. Det er Dankort, MobilePay og senest Apple Pay, alt sammen løsninger, som kunderne i stor stil har taget til sig, konstaterer afdelingslederen.

En sidste mulighed kunne være, hvis Coop, som ejer Dagli'Brugsen, selv ville køre automaten videre. En automat, som Sydbank oven i købet vil forære dem ganske gratis.

Men ifølge avisens oplysninger er Coop ikke interesserede, og dermed ser det ud til, at pengeautomaten i Kirke Stillinge kun har to dage tilbage, før stikket bliver endelig trukket.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk