7. august 2020
En meget stor kran på 90 meter er flyttet ind ved byggeriet til Professionshøjskolen Absalons nye campus ved Slagelse Station. Den vejer intet mindre end 280 ton. Foto: Kim Brandt
En meget stor kran på 90 meter er flyttet ind ved byggeriet til Professionshøjskolen Absalons nye campus ved Slagelse Station. Den vejer intet mindre end 280 ton. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpekran på 280.000 kilo er kommet til Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpekran på 280.000 kilo er kommet til Slagelse
Opdateret 20. august 2019 kl. 10:06
Slagelse - 20. august 2019 kl. 09:14
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man bevæger sig rundt i Slagelse, vil man det næste stykke tid kunne blive mødt af et nyt syn, der stikker meget højt op i luften.

arrow Læs også: Nyt campus vil løfte uddannelser

I forbindelse med byggeriet til Professionshøjskolen Absalons nye campus ved Slagelse Station, er en 90 meter høj kran nemlig flyttet ind. Her skal den stå frem mod februar næste år.

- Det er en bæltekran, som er noget af det største, man bruger ved byggeri. Faktisk skal man op i montering af vindmøller, før man kommer op i større højde, forklarer byggeleder Paw Mølgaard, der mandag var med til at rejse den store kran.

Foruden at være 90 meter høj er den 7,5 meter bred og vejer hele 280 ton. Det svarer til cirka 47 store afrikanske elefanter, der per styk kan veje op til seks ton.

Et kæmpestort voksenlegetøj

Bæltekranen, der ankom til byggepladsen i sidste uge, skal således løfte mange tunge elementer på plads til det nye Campus Slagelse, der efter planen skal stå klar i slutningen af 2020.

Ifølge byggeleder Paw Mølgaard er det på grund af placeringen nødvendigt at bruge netop en bæltekran i stedet for en almindelig tårnkran, som man oftest ser i forbindelse med byggeri. Det skyldes hensynet til DSB's jernbanespor, som byggeriet ligger lige op ad.

- Vi må simpelthen ikke risikere at komme ud og hænge henover jernbanen, og det gør vi ikke med denne her kran, forklarer byggelederen og peger på, at der i bæltekranen kan tastes koordinator ind i et gps-system, som kranen kan følge.

Fra sin placering på byggepladsen kan den således flyttes rundt både ved styring indefra og udefra ved hjælp af et joystick og kameraer.

- På den måde kan man godt sige, at det er et kæmpestort voksenlegetøj, som vi får lov til at bruge som værktøj, siger Paw Mølgaard.

arrow Midt i arbejdet til nyt campus: Færre vil læse på uddannelse
27. juli 2019 kl. 10:03 Opdateret: kl. 18:39
arrow Grundsalg vakte palaver: Klage er havnet i syltekrukke
09. juli 2019 kl. 06:03 Opdateret: kl. 20:49
arrow Parkering kan blive stridspunkt ved campus
24. juni 2019 kl. 07:31 Opdateret: kl. 20:48
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk