14. december 2017
»Vi skal vurdere sagen efter forældelsesloven, og vi mener, at sagen er forældet ? og så behøver vi egentlig ikke at gå videre,« siger Steen Ballegaard, konstitueret kontorchef i KL.
gallery icon

Se billedserie

»Vi skal vurdere sagen efter forældelsesloven, og vi mener, at sagen er forældet ? og så behøver vi egentlig ikke at gå videre,« siger Steen Ballegaard, konstitueret kontorchef i KL.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: KL slår fast: Forlig i overgrebssag er ulovligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KL slår fast: Forlig i overgrebssag er ulovligt
Slagelse - 10. januar 2017 kl. 08:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et forlig er ikke en mulighed.

arrow Læs også: Overgreb på søstre: Skælskør-sag om erstatning i gang

Sådan siger Steen Ballegaard, konstitueret kontorchef i Kommunernes Landsforening (KL), om sagen fra den hedengangne Skælskør Kommune om de omsorgssvigtede Skælskør-plejesøstre, blandt andet kendt fra tv-dokumentaren »Anbragt i Helvede«. Tre af de fire søstre har nu lagt sag an mod Slagelse Kommune. Sagen skal føres ved Østre Landsret til marts.

Ifølge flere byrådsmedlemmer, herunder Villum Christensen (LA) og John Dyrby Paulsen (S), er det dog langt bedre blot at indgå et forlig - på vegne af byrådet - og dermed undgå en tur i retten, som indtil videre har beløbet sig til knap en million kroner til advokatsalærer og juridisk rådgivning hos netop KL.

Ifølge Steen Ballegaard er der dog ingen muligheder for, at retssagen kan droppes. Der kan altså ikke indgås forlig mellem kommunen og de anklagende kvinder, som har krævet hver 300.000 kroner.

Sagen er forældet, konstaterer han.

- Uanset hvilken paragraf i den der lange forældelseslov vi henviser til, så er det krav, der bliver rejst mod Slagelse Kommune, forældet. Og dermed er der ikke noget krav i juridisk henseende, siger Steen Ballegaard, som bedyrer, at kommunen derfor ikke lovligt vil kunne udbetale en erstatning til pigerne.

Han kan sagtens forstå, at man - måske af moralske, etiske grunde - vil betale erstatning til personer, som har oplevet det, ingen burde opleve. Det ændrer dog ikke på »den kolde jura«, som ligger bag den anbefaling, som KL har givet Slagelse Kommune.

- Vi skal vurdere sagen efter forældelsesloven, og vi mener, at sagen er forældet - og så behøver vi egentlig ikke at gå videre, siger kontorchefen, som dog ikke kan sige, hvad udfaldet at retssagen bliver. Og om dommeren vil mene noget andet om forældelsesfristerne.

- Hvis nu retten skulle tilsidesætte forældelsen, så kommer spørgsmålet, om man kan blive dømt til at betale erstatning. Men her skal der være en sandsynlighed for, at man har udsat sig selv for et erstatningskrav. Det vil sige, at man bevisligt har handlet forkert. Det skal retten i givet fald tage stilling til, lyder det.

arrow Politikere om overgrebs-sag: Lad os indgå forlig
05. januar 2017 kl. 08:00 Opdateret: kl. 18:45
arrow Kattelem åbner for forlig i Skælskør-sag
30. december 2016 kl. 07:00 Opdateret: kl. 08:08
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk