16. januar 2021
Politiet havde taget sine forholdsregler og var massivt til stede ved besøget tirsdag.
gallery icon

Se billedserie

Politiet havde taget sine forholdsregler og var massivt til stede ved besøget tirsdag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Islamkritikers visit vækker vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Islamkritikers visit vækker vrede
Opdateret 24. juli 2018 kl. 18:50
Slagelse - 24. juli 2018 kl. 18:33
Af Carsten Lysdal

Advokaten Rasmus Paludan, som siden 2017 har gjort sig vældigt - flere steder uheldigt - bemærket qua sin rolle som stifter af partiet Stram Kurs, har de seneste to dage gæstet Slagelse og Korsør. Vel at mærke Ringparken og Motalavej, hvor han ikke holdt sig tilbage med eksempelvis at kalde profeten Muhammed for pædofil og i det hele taget tale dunder til muslimer, som han mener dominerer det danske samfund.

arrow Læs også: Uromagere overfaldt betjente under kontroversielt besøg

Hans noget kontroversielle væsen, som tidligere har affødt skub fra en 14-årig, der hoppede over minestrimlen i Hundige, og tilråb af de mere grovkornede i Vollsmose, er flere steder ugleset. Så vidt også i Slagelse Kommune, hvor politiet begge dage har været massivt til stede med såvel mandskabsvogne, hunde og svært bevæbnede betjente.

Og det er netop baggrunden for hans tilstedeværelse, mener advokaten selv.

- Jeg synes, det er vigtigt at vise, at vi i Danmark har en tilstand, hvor man ikke kan komme nogle steder og ytre sig, hvis man har vores patriotiske holdninger. I hvert fald ikke uden en massiv politimæssig tilstedeværelse, siger Rasmus Paludan, som gerne deler den gode nyhed om, at man kan ytre sig, uanset hvor man måtte komme.

- Hvis det nogensinde sker, at jeg kommer til en ghetto, hvor der ikke er anledning til, at politiet er her, så kommer jeg til at offentliggøre det som en meget vigtig nyhed. Men det er bare ikke sket endnu, og det er jo en skandale, at man ikke kan ytre sig fredeligt, uden man risikerer at blive slået ihjel, siger han.

Rasmus Paludan blev tirsdag modtaget i skæret fra røgbomber og af demonstranter - flere maskeklædte - som ikke ligefrem havde roser til overs for advokaten.

- Men på Motalavej i mandags fik jeg da en positiv henvendelse. Men det var tidligt i forløbet, inden stemningen vendte, fortæller Rasmus Paludan, der er tidligere medlem af Nye Borgerlige.

Trusler og risikoen for ballade skræmte ham i øvrigt ikke. Heller ikke faktummet, at han ikke ligefrem er vellidt i de områder, han vælger at besøge.

- »Bange« er et mærkeligt ord. Jeg har jo selvfølgelig ikke lyst til at dø, så jeg håber ikke, der er nogen, der gør noget. Og politiet har en opgave i at få det til at fungere, siger Rasmus Paludan, som egentlig er blevet anbefalet at blive væk. Eller i hvert fald at tænke sig om.

- Men det er et princip. Jeg må godt sige noget, uden de så truer mig. Jeg får tre dødstrusler om dagen, og jeg lægger gerne hovedet på blokken, når jeg siger, at jeg er den, der får allerflest politisk motiverede dødstrusler om dagen. Inger Støjberg (V) når mig ikke til sokkeholderne, siger han.

arrow 17 sigtet for uro ved islam-kritikers besøg
01. november 2018 kl. 13:37 Opdateret: kl. 13:42
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk