23. oktober 2020
Intern splid i konkursramt ledelse. To beskylder en tredje for direkte at lyve i retten. Sidstnævnte afviser.
gallery icon

Se billedserie

Intern splid i konkursramt ledelse. To beskylder en tredje for direkte at lyve i retten. Sidstnævnte afviser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Intern splid efter bagerkrak: Beskyldes for at lyve i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Intern splid efter bagerkrak: Beskyldes for at lyve i retten
Opdateret 25. november 2019 kl. 08:00
Slagelse - 23. november 2019 kl. 07:30
Af Carsten Lysdal

Bagerkompagniets konkurs og lukning sidste år medførte for nylig konkurskarantæne til ledelsen bag selskabet MBC+T Engros. Både direktør Carsten Forsberg, Søren Hansen og Michael Clausen fik et rap over nallerne i form af karantæne i to år efter en tur i Retten i Næstved, som i den grad har gjort de to førstnævnte forargede.

arrow Læs også: Medarbejdere i konkursramt bagerselskab: - Ingen tvivl om hvem der styrede

De to har tidligere fremturet med, at det tredje ben på taburetten, Michael Clausen, har pyntet sig med titler som direktør og ejer og samtidig repræsenteret firmaet udadtil. Det samme forklarer tidligere ansatte, der mener, at det netop var Michael Clausen, der gav dem anvisninger til dette og hint, hvilket han dog selv senere har afvist.

At Clausens autosignatur har indbefattet eksempelvis »direktør«, skyldes alene, at han er et »brallerhoved«, har han selv forklaret i retten. Titlerne har derfor aldrig gjort, at han har haft beføjelser i forhold til noget som helst, sagde han endvidere fra vidneskranken.

- Han inkriminerer os

Det er dog ikke de eneste usandheder, som Michael Clausen, der i dag ikke er på talefod med sine tidligere kompagnoner, har stået for. Det mener de to sidstnævnte og kurator for tidligere bager Dan Mejsners konkursbo.

Netop Dan Mejsner smed håndklædet i ringen i januar 2018, hvorefter MBC+T Engros i praksis kørte hans foretagende videre.

I retten forklarede Michael Clausen i den forbindelse, at der skal være sket køb i Dan Mejsners konkursbo til en værdi af 500.000 kroner, hvilket fremgår af et dokument, som selskabet udfærdigede i forbindelse med netop førnævnte og ellers succesfulde bagers lukning.

Han sagde samtidig, at det er hans opfattelse, at de to øvrige karantæneramte, Søren Hansen og Carsten Forsberg, et halvt år efter og kort før Bagerkompagniets egen konkurs solgte ud af det indkøbte, uden at der skete en reel betaling.

- Men det er simpelthen løgn, raser Søren Hansen.

- Vi har aldrig solgt noget, for vi har aldrig købt aktiver i Dan Mejsners konkursbo, hvilket der derfor heller ikke er dokumentation for, slår Søren Hansen og Carsten Forsberg fast.

De mener ligeud, at Michael Clausen løj alene for at inkriminere dem. Og at retten lægger det som præmis for konkurskarantænen, er himmelråbende, mener de begge. Reelt set er det strafbart at tale usandt i retten, der i denne sag således tog delen om de 500.000 kroner med i kendelsen.

- Retten finder, at det herefter må lægges til grund, at der er sket salg eller videreoverdragelse af en ikke ubetydelig mængde aktiver uden, at der er sket en reel betaling herfor til selskabet. Henset hertil og til værdien af aktiverne er dette tillige groft uforsvarlig forretningsførelse.

Manglende underskrift

Selv siger Michael Clausen, at han selvfølgelig ikke har løjet i retten. Slet ikke med overlæg.

- Der bliver lavet en liste over værdier, når man overdrager. Den gældsovertagelse, der er sket, er en del af værdierne. Vi overtog nogle leasing- og gældsforpligtelser, og vi har haft nogle tilgodehavender, siger Michael Clausen, der her henviser til sin rolle som rådgiver.

Det dokument, der skal være tale om, er dog ikke underskrevet, erfarer Sjællandske. Så der har aldrig været en aftale om køb af noget som helst. Ej heller betaling for den rådgivning, som Michael Clausen mener at have ydet, dengang Dan Mejsner selv styrede sit foretagende før sin egen konkurs i starten af 2018. Dengang havde sidstnævnte brug for hjælp til en afdragsaftale med en kreditor, der savnede nogle penge.

Netop Dan Mejsner, der i oktober 2018 blev pålagt tre års konkurskarantæne, er forundret over usandheden. Han står den dag i dag tilbage med en gæld på 17,6 millioner kroner grundet renters rente. Da hans konkurssag blev afsluttet i fjor, lød gælden på 13,7 millioner kroner.

- Jeg har fået ødelagt mit liv på grund af alt det her. Vi har aldrig indgået nogen aftale. Og med den gæld, jeg har i dag, vil jeg gerne se, hvilke forpligtelser Bagerkompagniet har overtaget og taget ansvaret for. Der er i hvert fald ikke blevet betalt noget som helst, konkluderer Dan Mejsner, som ikke tøver med at sige, at han - på godt dansk - er blevet røvrendt.

- Jeg hæfter for en masse gæld i dag, og jeg hører stadig fra kreditorer, som de efterfølgende ikke har betalt. De kørte bare driften videre med mit varelager, da jeg forlod, og det har selvfølgelig affødt noget gæld til mig, men de har ikke overtaget noget. I dag er det mig, der intet har tilbage, pointerer han.

Søren Hansen og Carsten Forsberg er enige i udlægningen.

Kurator afviser påstand

Lene Andersen, DreistStorgaard, der var kurator for Dan Mejsners konkursbo, afviser, at hun på noget tidspunkt har modtaget dokumentation for, at der er købt aktiver for en halv million. Der er hverken papirer på overførsler eller andet, påpeger kuratoren.

Ifølge den redegørelse, som hun og advokatkontoret har stået for i forbindelse med sagen, er der da heller ikke aktiver for 500.000 kroner i hans konkursbo.

Der er aktiver for 397.025.38 kroner, hvoraf inventaret, som var det, der kunne være købt og solgt, udgør 126.937 kroner. Det er effekter, der under konkurssagen blev vurderet af SFT Group til den anslåede værdi og herefter også solgt. Men ikke til MBC+T Engros, men til udlejere og ansvarlige for bagerbutikkerne i Slagelse og Marielyst, der overtog efter Bagerkompagniets konkurs.

MBC+T Engros har ikke købt for én eneste krone, meddeler kuratoren.

arrow Kompagnoner efter bagerkonkurs: Flere løgne i retten
07. december 2019 kl. 07:13 Opdateret: kl. 17:44
arrow Konkursramt rådgav tidligere borgmester
14. november 2019 kl. 06:15 Opdateret: kl. 09:01
arrow Konkurs-ledelse beskylder hinanden for at lyve
13. november 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 20:32
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk