17. november 2018
17 børn fra hele Slagelse Kommune Kommune har brugt sidste uge på en noget særpræget lejrskole. De har været på »Intensiv læringscamp« for at lære både om det faglige og det sociale. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

17 børn fra hele Slagelse Kommune Kommune har brugt sidste uge på en noget særpræget lejrskole. De har været på »Intensiv læringscamp« for at lære både om det faglige og det sociale. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Intensiv læringscamp skal hjælpe nogle af de svageste elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Intensiv læringscamp skal hjælpe nogle af de svageste elever
Slagelse - 02. maj 2017 kl. 10:19
Af Mette Kjær Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Uddannelsesparathed. Det er et af de helt store ord i tiden. Og det er et af de større problemer i Slagelse Kommune, for alt for mange unge i 8. klasse erklæres ikke-uddannelsesparate. Derfor har Slagelse Kommune sat gang i en række tiltag. Først hørte vi om de nye »Robusthedscamps« - og nu kommer den nye, endnu mere intense »Intensiv læringscamp«, som både bruger tid på at styrke eleverne fagligt og socialt, hvor robusthedscampen ikke har fokus på det faglige. På den intensive læringscamp sover eleverne desuden på lejren - så der er pakket med aktiviteter fra morgen til aften.

Bag lejren står Ungdommens Uddannelsesvejledning og ungdomsskolen UngSlagelse.

I sidste uge blev den nye læringscamp så holdt for første gang med 17 elever fra 7. klasser fra hele kommunen, som har brugt hele ugen - fra søndag til fredag på Bildsø Feriekoloni.

Her har de fokuseret på dansk og matematik, samtidig med at de har styrket deres sociale færdigheder og selvtillid. Alt sammen med det formål, at de kan ende med at blive erklæret uddannelsesparate, når de når til 8. klasse.

- Den her intensive læringscamp handler selvfølgelig om at styrke eleverne både fagligt og socialt - men den handler også i høj grad om at give dem modet til at lære tilbage, fortæller lærer Nicholas Rought fra UngSlagelse.

- Mange af de her elever har måske længe fået at vide, at de er dumme. Det er de selvfølgelig ikke. Det er typisk drenge, der har lidt svært ved at sidde stille og som også har svært ved det faglige. De har typisk haft rigtig mange nederlag. Derfor handler det om at give dem modet tilbage. Vi kan rykke dem lidt fagligt på én uge - men vi kan rykke dem rigtig meget på modet, forklarer Nicholas Rought.

På lejren har der været ganske faste rammer: Elevernes undervisning startede klokken otte hver morgen, og de planlagte aktiviteter fortsatte helt til klokken 21.30 - for eleverne har oftest både gavn af og brug for struktur og skemaer, forklarer matematiklæreren.

- Ud over den faglige undervisning i dansk og matematik har vi blandt andet været ude at køre mountainbike, været i Laden for at skate, og vi har haft besøg af en dramalærer, siger Nicholas Rought.

Sidste uges intensive læringscamp var den første af sin slags og dermed et pilotprojekt.

Den næste er dog allerede planlagt og skal finde sted samme sted i uge 24.

Det er skolerne, der kan anmode om plads på det næste hold til elever, der kan have glæde og gavn af en uge med intensiv læring.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk