2. marts 2021
Der var lang kø ved Kvarterhuset, da en mobil testvogn for Covid-19 var forbi. På søndag er der tilbud til beboerne om at få en antistoftest, så de får at vide, om de har været smittet. Foto: Helge Wedel
Der var lang kø ved Kvarterhuset, da en mobil testvogn for Covid-19 var forbi. På søndag er der tilbud til beboerne om at få en antistoftest, så de får at vide, om de har været smittet. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Igen testkø på Motalavej nu på søndag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen testkø på Motalavej nu på søndag?

Er coronasmitten mere udbredt på Motalavej end andre steder? Alle beboere i det udsatte boligområde tilbydes søndag svar på, om de har være smittet med Covid-19.

Slagelse - 22. januar 2021 kl. 10:51
Af Helge Wedel

Et prik i fingeren og nogle svar på et spørgeskema. Efter 15 minutter er der svar på, om man på et tidspunkt har været smittet med Covid-19.

Alle beboere på Motalavej tilbydes nu på søndag den 24. januar en antistoftest, der viser, om de på et tidspunkt har haft coronavirus i kroppen. Der er ingen tidsbestilling. Beboerne skal blot møde op i Kvarterhuset mellem klokken 10 og 17.

Det er det store nationale forskningsprojekt »Vi tester Danmark«, der møder op på Motalavej. Bag forskningsprojektet står en række eksperter og Statens Serum Institut (SSI), der ønsker at afdække, hvordan corona-smitten spreder sig i Danmark.

Er man eksempelvis mere udsat for at blive smittet med Covid-19, hvis ens navn er Mohammed i stedet for Mads?

Statens Serum Institut har flere gange siden den verdensomfattende pandemis start opgjort, hvor høj en andel af corona-smittede i Danmark, der er danskere med ikke-vestlig baggrund. Tilbage i maj udgjorde gruppen ifølge SSI 18 procent af de smittede, mens det tal i oktober var steget til 26 procent, selv om gruppen med ikke-vestlig baggrund kun udgør cirka ni procent af befolkningen i Danmark.

- Med denne del af projektet forventer vi at opnå ny viden om smittespredning blandt sårbare grupper, og dermed viden om, hvordan vi fremover bedst muligt beskytter disse grupper af borgere i Danmark. Det er vigtigt for vores samlede håndtering af epidemien, har overlæge Robert Skov fra SSI udtalt i en pressemeddelelse.

Fase 2

Besøget på Motalavej er en del af fase 2 i »Vi tester Danmark«.

I første fase udfyldte 474.000 borgere på landsplan et spørgeskema, ligesom 322.000 af disse udførte en antistoftest, som de kunne få sendt hjem til sig.

Her viser de første analyser fra undersøgelsen, at knap en procent af de borgere, der har sendt svar på antistoftesten, har antistoffer mod Covid-19.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk