25. marts 2019
Knap 100 foreningsfolk, politikere og kandidater deltog i valgmødet på Hotel Frederik II. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

Knap 100 foreningsfolk, politikere og kandidater deltog i valgmødet på Hotel Frederik II. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idræt i oprør over nedskæringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idræt i oprør over nedskæringer
Slagelse - 03. november 2017 kl. 06:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Arne Svendsen
1,8 millioner kroner skal der spares på folkeoplysningsområdet næste år, blandt andet på lokaletilskud. Et relativt beskedent beløb set i den store sammenhæng i kommunen, men det fyldte en del ved onsdagens valgmøde på Hotel Frederik II, arrangeret af Slagelse Idræt Råd, hvor emnet var »Hvilken værdi bidrager idrætten med ?«

- Hvis det ikke ændres, må vi lukke klubben om et par år, for det bliver simpelthen for dyrt for os at have medlemmer over 25 år, lød det blandt andet fra næstformand i Slagelse Rideklub, Karen Poppelvig.

Kenn Madsen fra SBI sagde, at der var udsigt til en ekstraudgift for klubben på op mod 300.000 kroner, som man ikke lige vidste, hvor man skulle skaffe.

Og Lars Rasmussen fra Slagelse Gymnastikforening sagde, at han havde været meget dum for fem år siden, da han indgik en aftale med Slagelse Kommune om genoptræning af ældre, for det kostede nu klubben en del i mindre lokaletilskud.

Formand for Slagelse Idræts Råd, Jørn C. Nielsen, stillede i et oplæg til de 10 fremmødte politikere spørgsmålet, hvorfor idrætten skulle spare procentvis fire gange så meget som den generelle besparelse i kommunen.

- Det spørgsmål synes jeg ikke rigtig jeg har fået svar på, måtte han konstatere mod slutningen af mødet.

Borgmester Stén Knuth (V) sagde, at han ikke kunne forholde sig til tallene, som han gerne ville have været forberedt på at skulle svare på.

Jørn C. Nielsen sagde hertil, at de jo blandt andet har stået i Sjællandske.

Formanden foreholdt også politikerne en undersøgelse, også omtalt i Sjællandske, hvor Slagelse er raslet ned til tæt på en bundplacering med hensyn til driftskroner til idrætten.

Politikerne var dog ikke i tvivl om idrættens værdi.

Troels Christensen, (LA), formand for kultur- og fritidsudvalget, ærgrede sig over nedskæringerne, som han ikke havde været med til, da LA ikke var med i budgetforliget.

- Vi skal i udvalget betale for, at de har »holdt fest« i andre udvalg, sagde han med henvisning til overskridelser på de udvalg, der har at gøre med børn med problemer og handicappede.

Borgmester Stén Knuth (V) sagde i den forbindelse senere, at kommunen har problemer på disse områder, hvor man er nødt til at få skabt økonomisk balance.

Både borgmesteren og Troels Christensen nævnte, at man burde se nærmere på en model, hvor idrætsrådet kommer ind og overtager noget af det forvaltningen laver i dag. Eventuelt med lokaler på stadion. En sådan model har man kigget på i Viborg.

Troels Christensen sagde i øvrigt, at hans bedømmelse var, at et nyt byråd blev nødt til at rulle besparelserne tilbage på lokaletilskud til næste år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk