17. september 2019
Her Jonas Petersen (gul trøje i midten) i gang med at vejlede to spillere om fjersporten badmintons finesser. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Her Jonas Petersen (gul trøje i midten) i gang med at vejlede to spillere om fjersporten badmintons finesser. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I lære som idrætsleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I lære som idrætsleder
Slagelse - 22. marts 2019 kl. 10:14
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først teori. Så praktik.
Sådan er det for 12 elever fra Broskolen, der netop har indledt seks ugers praktik i deres bestræbelser på at få diplom for at have gennemført en junioridrætslederuddannelse. Det er første gang, at Broskolen tilbyder den i samarbejde med Dansk Skoleidræt, oplyser Zouher Abdullatif, der er lærer på skolen.

13-årige Jonas Petersen fra 7. klasse på Broskolen er i praktik i Korsør Badmintonklub, hvor han også selv har spillet i to år. Skudsmålet lyder, at det går rigtig godt i hans funktion med at hjælpe og vejlede de nye unge spillere i klubben.

- Jeg håber selv, at få en trænerrolle engang, men naturligvis også at blive en god badmintonspiller, siger Jonas Petersen, der også har hørt efter i den forudgående teori om det at være junioridrætsleder.

- Vi har lært om tre trænertyper, en autoritær, en laissez faire og en demokratisk træner, siger Jonas Petersen.

- Hvilken træner er du selv?
- Jeg er den demokratiske type. Jeg kan godt lide, at der kommer forslag fra spillerne, så de også får indflydelse på træningen, siger Jonas Petersen. Han tilføjer, at de også har lært meget om opvarming og motivation, som de kan prøve af, mens de er i praktik.

Foruden badminton er der elever i praktik i gymnastik, fodbold og i volley.

- Skolen vægter kombinationen af faglighed og dannelse højt, hvilket junioridrætsleder-forløbet til fulde opfylder. Der er samtidig tale om en win-win-situation for klubberne og børnene, der lærer hinanden rigtig godt at kende, siger Zouher Abdullatif. Han tilføjer, at en afsluttende opgave for eleverne på junioridrætsleder-forløbet bliver at arrangere skolens årlige motionsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk