22. oktober 2019
Tilfredse medlemmer af dialoggruppen samlet omkring en målerbrønd i haven hos Flemming Jensen, der er gået ind i sagen som repræsentant for Fritidshusejernes Landsforening, efter det man karakteriserede som en sejr over SK Forsyning. Nu er der dog utilfredshed med størrelsen på det abonnement, der skal betales for brøndene. 

Fra venstre Ole Olsen, Henrik Krogh, Søren Stjernø, formand for en grundejerforening i området, Flemming Jensen og Birgit Kokholm, også formand for en grundejerforening i området. Foto: Arne Svendsen
Tilfredse medlemmer af dialoggruppen samlet omkring en målerbrønd i haven hos Flemming Jensen, der er gået ind i sagen som repræsentant for Fritidshusejernes Landsforening, efter det man karakteriserede som en sejr over SK Forsyning. Nu er der dog utilfredshed med størrelsen på det abonnement, der skal betales for brøndene. Fra venstre Ole Olsen, Henrik Krogh, Søren Stjernø, formand for en grundejerforening i området, Flemming Jensen og Birgit Kokholm, også formand for en grundejerforening i området. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husejere: - Målerabonnement alt for højt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husejere: - Målerabonnement alt for højt
Slagelse - 03. april 2018 kl. 07:00
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Udsæt den sag, så udgiften for beboerne kan baseres på den faktiske udgift for udskiftningen af målerbrønde.

Det forslag kom Ole Olsen, Næsby Strand med i spørgetiden på byrådsmøde.

Årsagen var en sag om at godkende ændring i et regulativ for SK Vand A/S, samt et revideret takstblad, hvor det bliver slået fast, at der skal betales et målerbrønds abonnement på 575 kroner eksklusiv moms om året for nogle målerbrønde ved Næsby Strand.

Sjællandske skrev tilbage i september om sagen, hvor SK Forsyning med notat fra advokatfirma i ryggen mente, at omkring 850 vandforbrugere i Kelstrup og Næsby Strand burde overtage målerbrønde og bekoste udskiftning til 10.-15.000 kroner.

En gruppe borgere gik dog ind i sagen, og fandt gamle papirer frem, så SK Forsynings bestyrelsen besluttede at lave en særordning for området.

Hvilket borgerne, blandt dem Ole Olsen, betragtede som en sejr.

Problemet i sagen hang sammen med SK Forsynings overtagelse af Kelstrup-Næsby Strand Vandværk i 2004.

I forbindelse med overtagelsen blev det gamle vandværks målerbrønde ved en fejl overtaget som Forsyningens ejendom, selv om det rettelig ikke var i overensstemmelse med det daværende (og nuværende) regulativ, hverken for de private vandværker eller for Forsyningen.

Beslutningen blev, at SK Forsyning betalte for udskiftning af brøndene.

Til gengæld skulle beboerne så betale et fremtidigt abonnement.

Og dette abonnement på 575 kroner, eksklusiv moms, altså 718,75 kroner, er alt for højt, mener grundejerne.

- Den vil for mange sommerhusejere betyde en 15-25 procent højere vandregning, sagde Ole Olsen forud for mødet.

Han mente, at den høje abonnements-pris var et »tak for sidst« fra SK Forsynings side, fordi beboerne havde rejst sagen og fået ret.

Hans håb om en udsættelse led dog skibbrud.

Efter at formand for udvalget for miljø-, planlægnings- og bæredygtighedsudvalget, Jørgen Grüner (SF), kort havde fortalt, at man måtte fastsætte et abonnement ud fra omkostningerne, blev sagen vedtaget af byrådet uden yderligere kommentarer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk