25. september 2021
Her ved Slagternæse går bymidtegruppen ind for, at der bliver bygget en sluse, der kan holde højvande væk fra Skælskør. Privatfoto
Her ved Slagternæse går bymidtegruppen ind for, at der bliver bygget en sluse, der kan holde højvande væk fra Skælskør. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højvande: En sluse er nummer et

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højvande: En sluse er nummer et

Skælskør Bymidtegruppe argumenterer i sine budgetønsker ihærdigt for den højvandsløsning, der opererer med en sluse i sejlrenden ved Slagternæse.

Slagelse - 27. juli 2021 kl. 09:42
Af Per Vagnsø

Når Skælskør skal beskyttes mod oversvømmelse, vil Skælskør Bymidtegruppe ikke høre tale om de løsninger, der går ud på at lave dæmninger i selve byen. I sit input til de kommende budgetforhandlinger i kommunen argumenterer bymidtegruppen for den løsning, der går ud på at lave en sluse eller højvandsport ved Slagternæse ved indsejlingen til havnen.

»De tre forslag med dæmninger i selve byen giver ikke maksimal beskyttelse. Desuden vil de tre forslag skæmme byens arkitektur på en måde, så det oprindelige, historiske præg beskadiges«, lyder det fra bymidtegruppen, som vil bevare byens originalitet.

»Derfor ønskes den bedste mulighed, nemlig en sluse ved Slagternæse, etableret«, skriver gruppen

- Slagternæse-løsningen er den, der absolut nemmest kan arbejdes ind i terrænet. Glem alt om at gribe ind i den gamle købstad, siger bymidtegruppens formand, byrådsmedlem Steen Olsen (løsgænger), som ikke mindst efter den massive opbakning på borgermødet om løsningerne er fortrøstningsfuld. På hans plusside tæller også, at Socialdemokratiet og Venstre i byrådet har erklæret sig som tilhængere af Slagternæse-løsningen.

- Vi gentager det bare

- Vi har haft en god dialog med kommunens folk. Der er ingen tvivl om, at det er den løsning, der bliver arbejdet på nu. Vi gentager det bare, for der er jo kræfter, der mener, at vi skal skære i anlægsudgifterne, siger han.

Slagternæse-løsningen står til at koste omkring 34 millioner kroner, mens den landbaserede løsning er beregnet til cirka 20 millioner.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk