19. oktober 2021
Et væld af ansatte stod mandag for, at tusindvis af borgere blev vaccineret under stresstest. Her et billede af nogle af de medarbejdere, der stod for vaccinationen af 728 borgere på Slagelse Sygehus. Foto: Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

Et væld af ansatte stod mandag for, at tusindvis af borgere blev vaccineret under stresstest. Her et billede af nogle af de medarbejdere, der stod for vaccinationen af 728 borgere på Slagelse Sygehus. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her klarede de over 700 vaccinationer på en dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Her klarede de over 700 vaccinationer på en dag

100.000 borgere fik første stik mandag som led i en såkaldt stresstest, der skulle trykprøve sundhedssystemet, hvad angår vaccination mod COVID-19. På Slagelse Sygehus var der skepsis forud for dagen. Dog spirede optimismen mere og mere, som timerne gik.

Opdateret 12. april 2021 kl. 23:39
Slagelse - 12. april 2021 kl. 20:00
Af Carsten Lysdal

Én borger i minuttet. Minimum.

arrow Læs også: Åben igen - med tjek på test og coronapas

Det var udgangspunktet for den gedigne generalprøve for vaccination mod COVID-19, der mandag fandt sted i hele landet. I hvert fald på Slagelse Sygehus, som er et af fire sygehuse i regionen, der vaccinerer borgere.

Lokalt ved Ingemannsvej i Slagelse var 728 borgere indkaldt, mens Slagelse Hallen og i alt 19 øvrige vaccinationssteder i Region Sjælland tog sig af de resterende tusindvis af i alt 19.640, der alle skulle teste indsatsen, herunder bookingsystemet, forhold omkring ankomst til vaccinationsstedet, flowet og observationen af borgere efterfølgende.

- Den skal vise, hvorvidt systemet er i stand til at håndtere de 100.000, som efter planen skal vaccineres dagligt i hele landet. Det er det, der skal til for, at vaccineplanen kan gennemføres, lyder det fra overlæge og leder af indsatsen på Slagelse Sygehus Torben Worm Bauer, der egentlig var en smule skeptisk forud for dagen.

Bedre end forventet

Tidligere er man nemlig blevet udfordret af køer og borgere, der skabte propper, allerede inden de nåede at registrere sig.

- De gange, vi har haft 500 igennem på en dag, har vi oplevet køer til både registrering og vaccination. Vi er nu blevet meget bedre, men vi er også meget skarpe. Det kvarter, en vaccineret skal sidde og vente efterfølgende, inden vedkommende må gå, er for eksempel kun 15 minutter. Ikke mere eller mindre - vi runder ikke længere op til nærmeste femte minut, siger overlægen, der mandag var på arbejde som en af 15 medarbejdere, hvoraf de fire vaccinerer.

- Vi har tidligere nogle gange haft 30-40 mennesker stående i kø ned ad trappen bare for at komme hen til skranken. Det går ikke, så det har vi ændret på. Også derfor havde vi flere bekymringer, men jeg må sige, at det glider godt, lyder det fortrøstningsfuldt.

Det er blandt andet sket ved, at man har uddelegeret opgaver, så alle ved, hvem der gør hvad.

På sygehuset vaccineres der med Pfizer/BioNtech. Her et billede fra køleskabet.

- Vi har eksempelvis en medarbejder i front, som sikrer, at alle har læst de oplysninger, de egentlig burde have læst hjemmefra, siger overlægen, der roser det teamwork, der er alfa og omega i denne tid.

Langvejsfra

Det største problem, der ses ved Slagelse Sygehus, er manglen på parkeringspladser. Et andet er, at flere ikke bare kommer i god tid, men i »rigtig« god tid.

- Mange kom tyve minutter, en halv time og sågar halvanden time før, og det er sådan noget, der skaber de her køer, som vi heldigvis ikke har set mandag, fortæller Torben Worm Bauer, der i den forbindelse roser sine medarbejdere for netop at sikre de glidende overgange og flowet på en dag, hvor - skal det siges - intet må gå galt.

- Planen er 728 på en dag, og vi har åbent 12 timer fra klokken 8 til 20. Så kan man selv regne ud, hvor gnidningsfrit det skal gå, siger overlægen

Han oplyser samtidig, at de pågældende borgere kommer alle steder fra.

- Vi har haft folk fra Langeland, Aalborg og København. Vi mangler kun at se nogle fra Bornholm - så har vi været hele landet rundt, lyder det fra administrativ leder Pia Svenstrup, der sammen med Torben Worm Bauer står for indsatsen på Slagelse Sygehus.

arrow Fuld tryk i Roskilde-hallerne: Masse-stikkeri med Mette
12. april 2021 kl. 17:36 Opdateret: kl. 17:46
arrow Generalprøve på vaccinationscentret
12. april 2021 kl. 17:16 Opdateret: kl. 17:16
arrow En, to stik: 125 vaccinationer på tre timer
12. april 2021 kl. 16:09 Opdateret: kl. 15:47
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk