12. april 2021
Sådan kommer der ikke til at se ud i drivhusene på Fornetoftevej 10 på Stigsnæs i weekenden, hvor der skulle have været Helleborusfestival. Ejer af gartneriet, Marianne Rostén, håber dog alligevel, at folk vil finde vej til gartneriet i tide. Arkivfoto
Sådan kommer der ikke til at se ud i drivhusene på Fornetoftevej 10 på Stigsnæs i weekenden, hvor der skulle have været Helleborusfestival. Ejer af gartneriet, Marianne Rostén, håber dog alligevel, at folk vil finde vej til gartneriet i tide. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helleborusfestival aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helleborusfestival aflyst

Drivhusene på Fornetoftevej 10 på Stigsnæs bugner i øjeblikket af smukke blomster, og Gartneriet Spiren byder gerne indenfor - men ikke til Helleborusfestival, som det ellers var planlagt i den kommende weekend.

Slagelse - 03. marts 2021 kl. 09:46
Af Solveig Hansen

Et af årets højdepunkter på Stigsnæs er utvivlsomt, når indehaver af Gartneriet Spiren, Marianne Rostén, inviterer til festival. Det uanset om det gælder februars vintergækkefestival eller forårets Helleborusfestival.

arrow Læs også: Motorsportscenter kan køre i havnen

I en tid uden corona plejer begge dele at være lig med masser af blomster- og haveglade mennesker, der gerne fylder en trillebør eller to med blomst på blomst, der skal hjem og udplantes i en krukke eller i haven.

Ikke i år

Men ikke i år. Blomsterne i de store drivhuse på Fornetoftevej er ellers mere end klar til at finde nye ejere, og der er da også åbent i Gartneriet Spiren som sædvanlig. Men nogen festival bliver der ikke i den kommende weekend, da der stadig eksisterer et forsamlingsforbud.

- Der står rigtig mange smukke helleborus og mange andre blomster til salg i gartneriet, men trods dette må jeg på grund af corona aflyse Helleborusfestivalen i år. Jeg kan desværre ikke holde et så stort arrangement, som vores festival er, siger Marianne Rostén, der er rigtig trist over aflysningen.

Men selv om aflysningen rammer hårdt - ikke mindst økonomisk, så respekterer Marianne Rostén de restriktioner, som hun, som mange andre med hende, stadig er pålagt.

Sprit alle vegne

- Vi har sprit her og der og alle vegne i gartneriet, og jeg holer stadig åben hver fredag, lørdag og søndag mellem klokken 10-16, så alle er velkomne med mundbind og afstand, siger Marianne Rostén. Hun lægger ikke skjul på, at covid-19 har haft store konsekvenser for gartneriet.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været og er en meget anderledes sæson i år, og at der er mange planter, der endnu skal sælges i denne sæson, hvis der skal blive en sæson for Gartneriet Spiren efter denne, siger Marianne Rostén, der derfor håber på besøg i drivhusene i de kommende weekender - festival eller ej.

arrow Økonomi og havnen er afgørende for motorsportscenter
14. marts 2021 kl. 11:36 Opdateret: kl. 11:36
arrow Det kan være slut med norsk olie-spildevand til RGS Nordic
03. marts 2021 kl. 07:30 Opdateret: kl. 16:25
arrow Virtuel tilkendegivelse af et for eller imod et motorsportscenter
23. februar 2021 kl. 11:49 Opdateret: kl. 06:49
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk