13. maj 2021
Dette billede viser, hvor tæt helikopteren var på publikum. Billedet er taget fra den video, som en af de tilstedeværende optog af episoden. Privatfoto
Dette billede viser, hvor tæt helikopteren var på publikum. Billedet er taget fra den video, som en af de tilstedeværende optog af episoden. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helikopterpilot og sergent fik bøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helikopterpilot og sergent fik bøder
Opdateret 28. august 2015 kl. 06:29
Slagelse - 27. august 2015 kl. 06:10
Af Arne Svendsen

En 40-årig helikopterpilot gav publikum ved sidste års åbent hus på Antvorskov Kaserne en ordentlig forskrækkelse, da han fløj faretruende tæt på en stor gruppe mennesker.

Episoden fandt som tidligere nævnt sted 15. marts sidste år, og blev oprullet i Retten i Næstved forleden. Onsdag faldt der så dom i sagen, og for helikopterpilotens vedkommende blev det til en bøde på 10.000 kroner for at have overtrådt luftfartslovens bestemmelser.

arrow Læs også: Helikopterpilot skabte skræk og rædsel blandt publikum

Bøden var dog ikke på de 20.000 kroner, som specialanklager Henrik Holten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde krævet.

- Men der er ikke rigtig nogen bøde-praksis på området, da sagen jo er speciel, så anklagemyndigheden tager sagen til efterretning, siger Henrik Holten.

Derimod valgte dommeren i sagen at følge anklagerens krav i sagen mod en anden tiltalt i sagen, en 27-årig sergent på Antvorskov Kaserne. Det var ham, der havde fået piloten til at komme, i forbindelse med en såkaldt eksercitsopvisning, hvor to grupper soldater konkurrerede.

Han blev idømt en bøde på 2500 kroner.

arrow Helikopterpilot bragte folk i fare
24. august 2015 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:19
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk